Gezond & Psycho (De Standaard)

Abonneren op feed Gezond & Psycho (De Standaard) Gezond & Psycho (De Standaard)
De Standaard : Gezondheid en Psycho
Bijgewerkt: 16 min 27 sec geleden

Waarom u beter voor een knijpfles mayonaise kiest

9 uur 53 min geleden

Wie wil vermageren, moet een knijpfles mayonaise of bakboter kopen. Dat blijkt uit onderzoek van de UGent.

Borstvoedingswinkels Boobs ’n Burps gesloten

do, 17/08/2017 - 13:17

De borstvoedingswinkels Boobs ’n Burps in Antwerpen, Gent, Leuven, Hasselt en Brussel hebben hun deuren gesloten. ‘De harde economische realiteit’, klinkt het bij de mededeling op Facebook. Zaakvoerster Roeline Ham werd in 2012 nog verkozen tot vrouwelijke starter van het jaar.

‘Niet alle mannen willen thuis blijven’

wo, 16/08/2017 - 16:09

Vaders namen de voorbije jaren veertien keer meer ouderschapsverlof op. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). ‘Een betere financiële compensatie zal nog meer mannen kunnen overtuigen.’

‘Tampons en maandverband zouden gratis moeten zijn’

wo, 16/08/2017 - 11:31

Terwijl we hier nog steeds wachten op het afschaffen van de tampontaks, willen ze in Schotland nog een stapje verder gaan en vrouwelijke hygiëneproducten gratis aanbieden aan een breed publiek. ‘Niet iedereen kan zich tampons of maandverband veroorloven.’

Kom op tegen Kanker waarschuwt voor nieuwe soort sigaretten

do, 10/08/2017 - 06:15
Onlangs introduceerde tabaksproducent Philip Morris in verschillende Europese landen de ‘IQOS’, een elektrisch apparaatje waarin tabak wordt opgewarmd, in plaats van verbrand.

Victoria Beckham kan niet lachen met pizzakorst ‘dunner dan zij’

wo, 09/08/2017 - 12:12

Een Brits fastfoodrestaurant maakt reclame met een afbeelding van een uitgemergelde Victoria Beckham en beweert dat hun ultradunne pizzakorst nog dunner is dan de modeontwerpster. Beckham onderneemt gerechtelijke stappen.

‘Vrouwen blijven na middernacht beter thuis’

wo, 09/08/2017 - 11:12

In India delen vrouwen massaal foto’s van zichzelf ’s nachts op pad met de hashtag #aintnocinderella, nadat een mannelijke politicus suggereerde dat vrouwen na middernacht beter thuisblijven als ze niet verkracht of vermoord willen worden.

‘Slachtoffer van sextortion? Je staat er niet alleen voor’

di, 08/08/2017 - 11:24

Steeds meer minderjarigen worden het slachtoffer van seksuele afpersing of ‘sextortion’. Europol lanceert met de steun van de federale overheid een campagne om jongeren te waarschuwen.

Vlees maakt niet per se gelukkiger dan groenten en fruit

za, 05/08/2017 - 11:00
Vegetariërs vertonen vaker symptomen van depressie dan vleeseters, toont een Britse studie. Maakt vlees gelukkiger dan groenten en fruit? ‘Dat is geen juiste conclusie.’

In deze cafés zijn vrouwen welkom om borstvoeding te geven

do, 03/08/2017 - 13:53

Brussels staatssecretaris Bianca Debaets lanceert samen met expertisecentrum Kraamzorg Volle Maan de sensibiliseringscampagne ‘Borstvoeding Welkom’. Vier Brusselse cafés brachten al de sticker van de actie aan om te tonen dat mama’s er welkom zijn om borstvoeding te geven.

Tien pintjes halen? ‘Laat maximaal twee per keer toe’

do, 03/08/2017 - 11:03

Wordt het binnenkort onmogelijk voor onze noorderburen om je hele vriendengroep in een keer van bier te voorzien? Als het van het Nederlandse Instituut voor Alcoholbeleid STAP afhangt wel.

‘Borstvoeding moet les zijn in lagere school'

wo, 02/08/2017 - 08:01

Om borstvoeding te promoten, zijn nieuwe initiatieven nodig zoals kinderen op school lesgeven over moedermelk en de voordelen daarvan. Dat zegt vroedvrouw Serena Debonnet in Het Nieuwsblad. De lessen dienen als tegengewicht voor wat kinderen op tv en in speelgoedwinkels zien. 'Borstvoeding moet de normaalste zaak ter wereld worden.'

Tegen jezelf praten vermindert stress

di, 01/08/2017 - 15:14

Praat je soms tegen jezelf, doe het dan in derde persoon. Op die manier kun je stress verminderen. Dat blijkt althans uit een studie van twee universiteit in Michigan in de Verenigde Staten, verschenen in het vakblad Nature.

U zweet minder met tattoos

do, 27/07/2017 - 17:46

Heel wat sporters hebben flink wat stukken huid met tatoeages opgeleukt. Maar is dat wel een goed idee?

‘Verbied roken aan openluchtzwembaden’

wo, 19/07/2017 - 15:30

De Belg is intussen goed vertrouwd met het rookverbod op café, restaurant en in de concertzaal, wat maakt dat het als niet-roker eens te meer schrikken is tijdens de zomermaanden, wanneer je plots wel met rooklucht wordt geconfronteerd op het terras, in de festivaltent of bij het openluchtzwembad. Dringt een uitbreiding van het rookverbod zich op?

Indiase bedrijven breken lans voor menstruatieverlof

wo, 19/07/2017 - 12:50

Vrouwelijke werknemers bij twee Indiase bedrijven hebben voortaan recht op een dag betaald verlof op de eerste dag van hun maandstonden. ‘Zo hoeven ze niet elke maand opnieuw een onhandig gesprek te voeren over waarom ze liever een dag thuisblijven.’

‘Alpinisten vaak niet goed voorbereid’

di, 18/07/2017 - 18:50

Bergbeklimmen is niet zonder gevaar. De voorbije week alleen al zijn drie Belgische alpinisten om het leven gekomen, tijdens twee verschillende ongevallen. Dat er meer ongevallen gebeuren, heeft volgens de Vlaamse Klim- en Bergsportfederatie (KBF) te maken met de populariteit van de sport. ‘Mensen trekken minder goed voorbereid naar de bergen.’

Depressie? Ga online in therapie

di, 18/07/2017 - 09:49
Wie depressief is, vindt het soms moeilijk om zich persoonlijk aan te melden. Twee centra voor geestelijke gezondheidszorg werken aan een website waarmee je anoniem in behandeling kan gaan.

‘Vegetarisch is niet hetzelfde als gezond’

di, 18/07/2017 - 06:12
De vereniging van Amerikaanse cardiologen waarschuwt dat een ongezond dieet waaruit je vlees schrapt, nog steeds een ongezond dieet is. Maar ‘verstandig vegetarisch’ is wel degelijk beter voor je hart.

Slecht slapen is een voordeel

do, 13/07/2017 - 14:39

Mensen die aan slapeloosheid lijden, hebben hier wellicht geen boodschap aan, maar ’s nachts wakker liggen was ooit een groot voordeel.

Pagina's