Gezond & Psycho (De Standaard)

Abonneren op feed Gezond & Psycho (De Standaard) Gezond & Psycho (De Standaard)
De Standaard : Hoofdsectie Ds Live
Bijgewerkt: 9 min 5 sec geleden

Carrefour België groeit weer, met dank aan Delhaize

14 min 33 sec geleden

Carrefour België verhoogde zijn omzet met 9 procent en boekte ook volumegroei. Maar geld wordt er voorlopig niet verdiend. “Dit jaar moet dat wel het geval zijn”, zegt ceo Geoffroy Gersdorff.

VTM reageert na kritiek op ‘Back to reality’ met Natalia en Astrid Coppens: “Jammer dat mensen al oordelen na één aflevering”

45 min 54 sec geleden

Gesmaakt werd ze niet, de eerste aflevering van ­Astrid en Natalia: back to reality. In het VTM-programma ervaren de twee sterren wat het is om een alleenstaande moeder met een beperkt inkomen te zijn.

Agent die Adil (19) aanreed, moet niet voor de rechter verschijnen

1 uur 13 min geleden

De Brusselse politieagent die Adil Charrot in 2020 aanreed met zijn auto moet niet voor de rechtbank verschijnen. Dat heeft de raadkamer beslist.

Op krukken naar de Wereldbeker

1 uur 14 min geleden

In Quito, Ecuador, traint CienPies Paralympic sportclub. Het team van acht vrouwen tussen 19 en 36 jaar oud heeft de ambitie zich als nationaal team van Ecuador te plaatsen voor de Female Amputee World Cup eind van dit jaar in Colombia. Fotograaf Jose Jacome zag een vrolijk team van veerkrachtige vrouwen.

Een warm bosbad, daar kikkert een mens van op

1 uur 18 min geleden

De beste remedie tegen de zwaarte van het bestaan is naar het bos trekken, schrijft An Mertens. Bosbaden noemen de Japanners het.

Binnenkijken bij iemand thuis, pret of zonde?

1 uur 22 min geleden

Heeft u een huis met of zonder inkijk? Gordijnen, rolluiken of gewoon blote ramen? Kijkt u ongegeneerd binnen bij de buren? Hoe erg is dat? De kerktoren in Mesen die op rechterbevel het uitkijkterras moet sluiten, zet een mens aan het denken.

Controverse ontbrandt over Netflix-docu waarin Alexander de Grote een man kust

1 uur 32 min geleden

Dat Alexander de Grote seksuele relaties had met mannen, is al jaren voer voor discussie. En nu zijn sommigen woest dat Netflix dat ook toont in een tv-documentaire. “Die klagers zouden het geen tien minuten uithouden in een museum.”

Waarom hangen de knopen van een hemd voor mannen rechts en vrouwen links? “Het is voorbijgestreefd”

1 uur 40 min geleden

Borstvoeding, een zwaard of een kamermeisje. Allemaal zouden ze het antwoord kunnen zijn op een mysterieuze vraag rond een klassiek kledingstuk: het hemd. Want het is je misschien al opgevallen: tussen een mannen- en een vrouwenhemd zit een fundamenteel verschil.

Metershoog standbeeld van keizer Constantijn staart weer naar de Eeuwige Stad

1 uur 40 min geleden

Toeristen in Rome kunnen zich sinds kort vergapen aan een metershoog standbeeld van keizer Constantijn, een replica die er kwam met behulp van 3D-technologie.

Een nieuw powerkoppel is geboren: “Poweeney”

1 uur 47 min geleden

Wie in BV-land of Hollywood vertoeft, op de rode loper of in de wandelgangen, komt al eens op bezoek in deze rubriek.

De gemeenteraad lijkt een duiventil: kwart van de gemeenteraadsleden gaf er al de brui aan

2 uur 53 min geleden

De gemeenteraad lijkt een duiventil. Een kwart van de verkozen gemeenteraadsleden in Vlaanderen zit niet meer in de gemeenteraad. Bovendien gaf een kwart van de burgemeesters en zelfs een derde van de schepenen het stokje al door aan iemand anders.

Doorbraak in onderzoek naar doodgeschoten Firdaous (11): twee verdachten opgepakt

3 uur 24 min geleden

Speurders hebben dinsdag twee mensen gearresteerd die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van Firdaous (11). Het meisje kwam vorig jaar om het leven toen de garagepoort van haar ouderlijke woning in Merksem onder vuur werd genomen.

Khattabi wil geen beroep aantekenen in klimaatzaak: “Arrest zinvol en haalbaar”

3 uur 30 min geleden

Federaal minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo) pleit in de federale regering tegen het aantekenen van cassatieberoep na het klimaatarrest.

Gezinnen spreiden energieverbruik meer

3 uur 34 min geleden

Vooral gezinnen met een hoog verbruik verlagen hun stroompieken meer dan een jaar geleden. De link met het capaciteitstarief ligt voor de hand.

Mercedes roept wereldwijd 250.000 auto’s terug

3 uur 36 min geleden

Mercedes-Benz roept wereldwijd zowat 250.000 auto’s terug. Ze zijn uitgerust met zekeringen die niet voldoen, bevestigde een woordvoerder van de Duitse constructeur.

“Zeeziekte is eigenlijk geen ziekte, en er kan maar één iemand aan ontsnappen: de kapitein”

4 uur 39 min geleden

Kaat en Dries Borstlap, de wonderkinderen uit ‘Kamp Waes’, blijken dan toch één zwakte te hebben: ze worden allebei zeeziek. De andere kandidaten leken er geen last van te hebben. Waarom wordt de ene misselijk op zee en de andere niet? En wat kan je ertegen doen?

Drone filmt hoe roedel wolven zich een weg ploetert door dik pak sneeuw

4 uur 54 min geleden

In het Altajgebergte in het noorden van China heeft een lokale herder met een drone een roedel wolven knap in beeld gebracht. De dieren banen zich een weg door een dikke laag sneeuw. Dat doen ze op een bijzondere manier, kijk mee in bovenstaande video.

Onderzoek naar ‘nieuwe’ Russische discounter: “Mag sancties niet omzeilen”

5 uur 5 min geleden

Staatssecretaris Alexia Bertrand (Open VLD) laat de Economische Inspectie een onderzoek voeren naar MyPrice. Die Russische supermarkt wil met dumpingprijzen voet aan de grond krijgen in België. “Maar de vraag is of ze alle regels volgen.”

Ook moeder van Navalny deelt video: “Vladimir Poetin… laat me eindelijk mijn zoon zien”

5 uur 5 min geleden

Ljoedmila Navalnaya, de moeder van Poetin-opposant Aleksej Navalny, heeft net als haar schoondochter een video gedeeld op sociale media. Ze vraagt aan Poetin om het lichaam van haar zoon vrij te geven.

Worden junkfoodproducenten minder populair op de beurs door opkomst Ozempic?

5 uur 51 min geleden

Bedrijven die ongezonde voeding verkopen, moeten hun businessmodel aanpassen als antwoord op de groeiende populariteit van appetijt-onderdrukkende medicijnen. Zo niet, riskeren ze investeerders weg te jagen, stelt een marktonderzoek bij beleggers van Bloomberg.

Pagina's