Gezond & Psycho (De Standaard)

Abonneren op feed Gezond & Psycho (De Standaard) Gezond & Psycho (De Standaard)
De Standaard : Hoofdsectie Ds Live
Bijgewerkt: 30 min 22 sec geleden

Sadtopographies verzamelt de meest deprimerende plaatsen van Google maps

zo, 07/04/2019 - 17:20

Wie in de Vortekoestraat of Oude Zak woont, kan het beamen: er zijn elegantere adressen te vinden. Toch kan het altijd erger, zo bewijst Instagrammer Sadtopographies. Hij zoekt de meest deprimerende plaatsnamen op, en verzamelt ze op zijn account. Van Disappointment Island tot Worthless Road: dit zijn de meest beklagenswaardige plaatsnamen op Google Maps.

Winterse taferelen in Limburg en de Ardennen

55 min 44 sec geleden

De storing die zaterdagavond en -nacht over België trok, is zondagochtend enkel nog in het oosten van het land merkbaar. Het KMI trok de waarschuwing voor de winterprik in de loop van de avond op naar code oranje, maar inmiddels geldt opnieuw code groen. De echte winterse taferelen bleven grotendeels uit, hoewel de sneeuw in Limburg en de Ardennen bleef liggen. Ook onze noorderburen werden wakker onder een witte deken.

‘Sire, het land dreigt te verdrinken’

1 uur 15 min geleden

‘Zeg aan de politici dat het klimaat geen uitstel meer verdraagt.’ Dat blijft ook na de klimaattop in Katowice de boodschap van milieuorganisatie Greenpeace aan Koning Filip. De organisatie geeft in januari de open brief af.

'Doorbreek de zitmarathon van kinderen'

2 uur 38 min geleden
‘De stappennorm voor kinderen ligt niet op 10.000 maar op 13.000 stappen per dag’, zegt professor Jan Seghers van de onderzoeksgroep fysieke activiteit, sport en gezondheid aan de KU Leuven.

Theo Francken over ‘Mars tegen Marrakech’: ‘Ik deel die woede en frustratie’

2 uur 47 min geleden

Voormalig staatssecretaris voor Asiel en MigratieTheo Francken (N-VA) heeft in een video zijn steun uitgesproken voor de ‘Mars tegen Marrakech’ die zondag in Brussel plaatsvindt. ‘Ik denk dat het belangrijk is een signaal te geven: “Wij zijn tegen het huidige model, die chaos en illegale migratie.” Maar hou het netjes.’

Hoe hou ik mijn relatie seksueel spannend?

3 uur 1 min geleden
Zij kijkt heel de tijd naar haar smartphone. Hij zit liever op zijn fiets. Kan een lange relatie seksueel spannend blijven? Wat als de vlam bij één van beide partners uitgedoofd is? Hoe wakker je het vuur weer aan?

Internationale gemeenschap is het eens over spelregels toepassing Klimaatakkoord van Parijs

za, 15/12/2018 - 23:41

De afgevaardigden van zo’n 200 landen die bijeen zijn op de Klimaatconferentie in het Poolse Katowice hebben zaterdag de spelregels aangenomen voor de toepassing van het Akkoord van Parijs over de beperking van de opwarming van de aarde.

Leider Bocholt lijdt verrassende nederlaag Beneleague handbal, NeLo krijgt flinke dreun

za, 15/12/2018 - 23:14

De dertiende speeldag in de Beneleague was er één met verrassingen. De nederlaag van Achilles Bocholt - voor de Limburgers de eerste van het seizoen - tegen Bevo uit Panningen (29-33) springt er uit. Bocholt blijft aan de leiding, maar als Wezet zondag in Sittard wint tegen de Lions, slinkt de voorsprong tot één punt.

Antwerp verslikt zich op eigen Bosuil in moedig Waasland-Beveren

za, 15/12/2018 - 23:10

Antwerp is er niet in geslaagd Waasland-Beveren in eigen huis opzij te zetten. Opzij duwen ging nog vlot, met een rist kansen tot gevolg. Maar scoren, dat deden ze aan de overkant. Louis Verstraete velde het Deurnese verdict net na de koffie. De Great Old bleef alle zeilen bijzetten, maar al die ijver leverde niets meer op. Vellios maakte het kleine drama in het slot zelfs nog wat dramatischer. Club Brugge, dat op 0-0 bleef steken in Kortrijk, kon zo opgelucht ademhalen en ziet Antwerp zo wat liever naar Jan Breydel komen volgende zondag.

Batshuayi mag niet meedoen met Valencia, dat opnieuw niet kan winnen na dubieuze tussenkomst van VAR

za, 15/12/2018 - 22:53

Valencia heeft zaterdag 1-1 gelijkgespeeld op het veld van Eibar op de zestiende speeldag van de Spaanse Primera Division. Rode Duivel Michy Batshuayi moet al wekenlang vrede nemen met een rol als bankzitter, en mocht nu al voor de tweede week op rij zelfs niet invallen.

Basketbalmatch van Oostende stilgelegd… door defect scorebord in Leuven

za, 15/12/2018 - 22:47

Het scorebord was spelbreker voor Leuven Bears en Oostende. De refs waren genoodzaakt om de partij te staken.

Westerlo blijft in 1B steken op gelijkspel tegen rode lantaarn Tubeke

za, 15/12/2018 - 22:43

Tubeke en Westerlo hebben zaterdag 0-0 gelijkgespeeld op de negentiende speeldag van de Proximus League. Tubeke blijft laatste in de algemene stand, maar sluipt wel weer een puntje dichter bij Oud-Heverlee Leuven.

Ronaldo bezorgt Juventus toch weer de zege, maar toont zich na doelpunt ook van zijn kleinste kant

za, 15/12/2018 - 22:34

Juventus heeft op de zestiende speeldag in de Serie de Turijnse derby tegen Torino met het kleinste verschil gewonnen. Hij beleefde niet zijn beste avond in het shirt van de Oude Dame maar uiteindelijk was het toch weer Cristiano Ronaldo die vanop de stip de zege veilig stelde: 0-1. Al toonde hij zich meteen na zijn doelpunt ook van zijn kleinste kant door nog even de doelman te gaan jennen...

Rode lantaarn Lokeren wint van seizoensrevelatie STVV, maar raakt liefst vier spelers kwijt

za, 15/12/2018 - 21:57

Buigen of barsten, dat wordt de Wase derby volgende week zaterdag voor Sporting Lokeren. De manschappen van Trond Sollied boekten een knappe 2-0-zege tegen STVV, de eerste driepunter sinds november, maar zag twee spelers geblesseerd uitvallen én nog twee anderen hun vijfde gele kaart pakken.

Ook Jambon zet deur open voor vervroegde verkiezingen

za, 15/12/2018 - 21:54

Na Bart De Wever zet ook voormalig N-VA-minister Jan Jambon de deur op een kier voor vervroegde verkiezingen. ‘Verkiezingen is de meest zuivere vorm om het bestuur opnieuw in handen te nemen’, zegt hij zaterdag aan VTM Nieuws.

Thibaut Courtois houdt de nul, maar wat is dat met aanval Real Madrid?

za, 15/12/2018 - 20:55

Real Madrid heeft zaterdag met 1-0 van Rayo Vallecano gewonnen op de zestiende speeldag in de Spaanse Primeira Division. Vallecano staat negentiende met tien punten uit zestien wedstrijd, dus was “de Koninklijke” de zege aan zichzelf verplicht. Opvallend: Real scoorde nog maar 24 goals in 16 matchen.

Arabische en Japanse ploeg plaatsen zich voor halve finales op WK voetbal voor clubs

za, 15/12/2018 - 20:29

Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten en het Japanse Kashima hebben zich zaterdag geplaatst voor de halve finales van het WK voetbal voor clubs.

Girl wint Discovery Award op European Film Awards.

za, 15/12/2018 - 20:17

De Vlaamse film ‘Girl’ wint de European Film Award voor nieuw talent, de Discovery Award. Daarmee is Lukas Dhont op zijn 27 de jongste Belg die deze prijs wint. Twee landgenoten gingen hem voor: Hans Van Nuffel was 30 toen hij met ‘Adem’ won in 2011; Jaco Van Dormael was 34 toen hij in 1991 won met ‘Toto le héros’.

KMI trekt waarschuwing op van code geel naar code oranje: ‘Kans op sneeuw en gladde wegen. Pas je rijstijl aan’

za, 15/12/2018 - 20:10

In de loop van zaterdagavond wordt in Vlaanderen een winterprik met winterse neerslag verwacht. Die kan leiden tot aanvriezende regen en zelfs lichte sneeuw, waardoor er lokaal kans is op gevaarlijk gladde wegen. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om zaterdagavond en tijdens het eerste deel van de nacht uitermate voorzichtig te zijn op de weg. Het KMI heeft intussen code geel opgetrokken naar code oranje.

Top in Europa, maar in België wil het niet lukken: Club Brugge laat ook in Kortrijk punten liggen

za, 15/12/2018 - 19:49

Kortrijk blijft het zwarte beest van Club Brugge. Ook nu beet blauw-zwart de tanden stuk op een goed georganiseerd Kortrijk. Een afgekeurd doelpunt en twee puike reddingen van Kaminski leidden het puntenverlies in: het werd 0-0. Kaminski kroonde zich tot man van de match en hield voor de vierde keer dit seizoen de nul in de competitie. Vanderhaeghe blijft ongeslagen, Club Brugge blijft in eigen land op de sukkel met een magere 10 op 30.

Pagina's