Gezond & Psycho (De Standaard)

Abonneren op feed Gezond & Psycho (De Standaard) Gezond & Psycho (De Standaard)
De Standaard : Hoofdsectie Ds Live
Bijgewerkt: 2 min 5 sec geleden

Annemie Struyf maakt speciale aflevering ‘Eviva España’

35 min 4 sec geleden

Annemie Struyf (59) werkt aan een nieuwe aflevering van haar Eén-programma Eviva España, waarin ze landgenoten die emigreerden naar Spanje portretteerde.

Cycloon Harold neemt toe in kracht

43 min 40 sec geleden

Cycloon Harold is toegenomen in kracht en is op weg naar Vanuatu in het zuiden van de Stille Oceaan, zo waarschuwen meteorologen maandag.

Recticel heeft eindelijk koper voor autobekleding

53 min 4 sec geleden

Recticel heeft dan toch nog een koper gevonden voor zijn afdeling auto-interieurs, al gaat het maar om een gedeeltelijke verkoop. De Belgische schuimrubberfabrikant kondigt een deal aan met Duitsers om een joint venture te maken.

Zwakke regenzone komt zon tijdelijk intomen

1 uur 35 min geleden

Ook deze week blijft het zacht en zonnig, al start de week toch een beetje grijs.

Tijger in New Yorkse zoo besmet

1 uur 48 min geleden

Een tijger in de Bronx Zoo in New York heeft positief getest op het nieuwe coronavirus. Dat heeft de dierentuin zondag bekendgemaakt. Het dier raakte wellicht besmet via een oppasser die geen symptomen vertoonde.

Nog altijd onduidelijkheid over kwaliteit 7 miljoen mondmaskers: extra tests

1 uur 50 min geleden

Er heerst nog altijd onduidelijkheid over de kwaliteit van de laatste grote levering van zeven miljoen mondmaskers uit China, waaronder voornamelijk gespecialiseerde FFP2-maskers.

Nieuwe streamingdienst Quibi van start

2 uur 9 min geleden

Vanaf vandaag gaat in de Verenigde Staten de nieuwe videodienst Quibi van start. Dat moest dé streamingdienst worden voor een jonge, mobiele generatie, met alleen maar korte video’s van minder dan 10 minuten die je ‘on the go’ kunt consumeren. Alleen: het doelpubliek zit al weken thuis, en dat blijft nog wel even zo. De start komt dus op een moeilijk moment.

Zangeres Duffy schrijft ontvoering en verkrachting van zich af: 'Hij zou me vermoorden'

2 uur 18 min geleden
Ze scoorde tussen 2007 en 2010 wereldhits met ‘Mercy’, ‘Rain on your parade’, ‘Stepping stone’ en ‘Warwick Avenue’, maar verdween daarna tien jaar in de luwte. Tot Duffy eind februari op Instagram uitlegde waarom het plots zo stil werd: ze was ontvoerd en verkracht, en had het enorm lastig met het trauma. Nu heeft ze het volledige verhaal neergeschreven.

‘Eigenlijk was het wachten tot het ook in onze school zou gebeuren’. Twee jaar na de schietpartij in Parkland, Florida

5 uur 9 min geleden

Op 14 februari 2018 trok Nikolas Cruz naar zijn oude school in Parkland, Florida en richtte er een bloedbad aan. Zeventien scholieren en leerkrachten lieten het leven in deze zoveelste schietpartij op een Amerikaanse middelbare school.

#145: 'Eigenlijk was het wachten tot het ook in onze school zou gebeuren.' Twee jaar na de schietpartij in Parkland, Florida

5 uur 34 min geleden
Op 14 februari 2018, trok Nikolas Cruz naar zijn oude school in Parkland, Florida en richtte er een bloedbad aan. Zeventien scholieren en leerkrachten lieten het leven in deze zoveelste schietpartij op een Amerikaanse middelbare school.

Britse premier Boris Johnson opgenomen in ziekenhuis

zo, 05/04/2020 - 22:22

De Britse premier Boris Johnson is tien dagen na een positieve test op het nieuwe coronavirus opgenomen in het ziekenhuis met aanhoudende klachten. Hij blijft het land wel leiden.

Queen Elisabeth in uitzonderlijke toespraak: 'Als we verenigd blijven, zullen we erdoor geraken'

zo, 05/04/2020 - 21:10
Voor de zesde keer in haar carrière hield Queen Elisabeth zondagavond een tv-toespraak. 'Samen tackelen we deze ziekte.'

Bosbrand nabij Tsjernobyl veroorzaakt verhoogde radioactiviteit

zo, 05/04/2020 - 20:12

Oekraïne heeft zondag een verhoogde radioactiviteit gemeld na de uitbraak van een bosbrand in de zogenaamde ‘vervreemdingszone’ rond de kerncentrale van Tsjernobyl, waar zich in 1986 de zwaarste kernramp uit de geschiedenis voltrok.

Premier Wilmès: ‘We moeten volhouden, meer dan ooit’

zo, 05/04/2020 - 20:11

Premier Sophie Wilmès heeft in een videoboodschap voor de tweede keer sinds de corona-uitbraak het land toegesproken. ‘De cijfers geven hoop.’

Geen F1 op tv? Films en series voor de echte autosportfan

zo, 05/04/2020 - 20:09
Het zijn voor heel wat F1-fans barre tijden zonder Formule 1 op TV. Daarom zet F1Journaal voor een aantal films, series en documentaires op een rij die de moeite waard zijn om te midden van deze coronacrisis vanuit uw kot te bekijken.

Feestvierders spuwen op coronamaatregelen

zo, 05/04/2020 - 19:47

Wereldwijd zijn er al meer dan 65.000 doden en 1,2 miljoen besmettingen, maar nog steeds zijn er mensen die het noodlot tarten en illegale lockdownfeestjes houden.

Coronaklokkenluiders gaan ook in VS voor de bijl

zo, 05/04/2020 - 18:07

In de VS is legerkapitein Brett Crozier ontslagen omdat hij een noodkreet over de veiligheid van zijn matrozen slaakte. Hij verliet onder luid applaus het schip. Waait de Chinese mentaliteit over naar de Verenigde Staten?

Zo’n 20 woon-zorgcentra kampen met grotere uitbraken coronavirus

zo, 05/04/2020 - 17:28

In een twintigtal woon-zorgcentra in Vlaanderen heeft het coronavirus hard toegeslagen. Dat weet VRT NWS te melden en is bevestigd door het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Warmste 5 april ooit gemeten in Ukkel

zo, 05/04/2020 - 17:16

Net nu iedereen thuis moet blijven, is de temperatuur in Ukkel gestegen tot een nieuw dagrecord. Dat meldt weerman David Dehenauw op Twitter.

Greg Van Avermaet wint virtuele Ronde van Vlaanderen

zo, 05/04/2020 - 16:59

Greg van Avermaet heeft de eerste virtuele Ronde van Vlaanderen gewonnen. De ervaren renner van CCC haalde het voor Oliver Naesen en Nicolas Roche. Dertien profrenners namen het thuis op de rollen tegen elkaar op tijdens de laatste 32 kilometer van Vlaanderens Mooiste.

Pagina's