Nieuws-feed

Patiëntenrechten: onbekend en onbemind?

Gezondheid.be - 7 uur 51 min geleden
Vijftien jaar na de invoering van de patiënten rechten blijkt nog steeds een substantieel deel van de patiënten niet te weten dat ze bepaalde rechten hebben.

Antibiotica duurder vanaf 1 mei 2017

Gezondheid.be - 7 uur 51 min geleden
Om de overconsumptie van antibiotica tegen te gaan, worden antibiotica vanaf 1 mei 2017 minder terugbetaald (met uitzondering van antibiotica die in ziekenhuizen verdeeld worden). Met die maatregel wil minister van Volksgezondheid Maggie De Block ervoor zorgen dat artsen minder antibiotica voorschrijven en dat patiënten er minder om vragen.

Orgaandonatie: registratie bij de huisarts?

Gezondheid.be - 7 uur 51 min geleden
Regeringspartijen N-VA en CD&V hebben een wetsvoorstel klaar dat het mogelijk maakt om zich als orgaandonor te registreren bij de huisarts. Momenteel is dat enkel mogelijk in het gemeentehuis.

Orde van Artsen wil zelftests enkel in de apotheek

Gezondheid.be - vr, 28/04/2017 - 00:00
De nationale raad van de Orde er Artsen wil de verkoop van zelftesten oor het thuis opsporen of opvolgen van bepaalde gezondheidsproblemen beperken tot de apotheek. Het gebruik van zelftesten voor het opvolgen van welbepaalde chronische ziekten is sinds lange tijd ingeburgerd in de gezondheidszorg;

Kleine minderheid horecazaken houdt zich aan verplichting inzake allergeneninformatie

Gezondheid.be - vr, 28/04/2017 - 00:00
Uit een vraag aan federaal minister van middenstad Willy Borsus blijkt dat het droevig gesteld is met de verplichte allergeneninformatie die horecazaken moeten voorzien. Ongeveer 70 procent van de bezochte zaken voldoet niet aan de wetgeving om op onverpakte voeding de aanwezigheid te melden van allergenen, zoals gluten, pinda's en schaaldieren.

Gezonder worden op je luie kont

Gezond & Psycho (De Standaard) - do, 27/04/2017 - 15:54

De thermostaat een beetje hoger en een beetje lager draaien kan helpen om de sedentaire mens aan een betere gezondheid te helpen. Je lichaam doet dan vanzelf aan ‘sport’.

Nooit meer tampons

Gezond & Psycho (De Standaard) - do, 27/04/2017 - 15:16

Wie graag duurzaam leeft, koopt spontaan een bio-wortel en zet de wagen ook aan de kant. Maar hoe zit het dan met vrouwelijke hygiëne?

Bewezen: saaie sigarettenpakjes doen ons stoppen met roken

Gezond & Psycho (De Standaard) - do, 27/04/2017 - 14:37

Geen Camel-dromedaris, geen Tigra-vrouw, geen Marlboro-rood. Australië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk verbieden logo’s op sigarettenpakjes. Neutrale pakjes doet het aantal rokers dalen. Ons land aarzelt evenwel.

Witte wijn blijkt slecht voor de huid

Gezond & Psycho (De Standaard) - do, 27/04/2017 - 13:39
Het drinken van witte wijn zou bij vrouwen ontstekingen aan de huid in het gezicht in de hand werken. Dat blijkt uit een nieuwe studie die werd gepubliceerd in de Journal of the American Academy of Dermatology.

Nieuwe vorm van EHBO: een zak ijs op het gezicht

Gezond & Psycho (De Standaard) - do, 27/04/2017 - 10:11

Een zak ijs of zelfs een zak water op het gezicht zou het leven kunnen redden van iemand die veel bloed verloren heeft. Dat suggereert nieuw onderzoek.

Voorkom gehoorschade als gevolg van motorrijden

Gezondheid.be - do, 27/04/2017 - 00:00
Motorrijders worden aangeraden om oordoppen in te doen. De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) waarschuwt voor gehoorschade door het geruis van de rijwind. Dit komt vaak voor bij motorrijders.

Clusterhoofdpijn vaak niet of te laat herkend

Gezondheid.be - do, 27/04/2017 - 00:00
Clusterhoofdpijn wordt nog te vaak niet of te laat herkend, zodat patiënten een lange lijdensweg afleggen voor ze correct behandeld worden. Dat blijkt uit onderzoek aan het UZ Gent. Clusterhoofdpijn is een van de ergste vormen van pijn.

<b>Osas</b> Consulent Regio Weert Vacature bij Medidis Lelystad

Apneu via Google Zoeken - wo, 26/04/2017 - 15:22
Momenteel bekijkt u vacature detail voor de Osas Consulent Regio Weert banen vacature en carrièrekans in Netherlands Jobs Center website.

Schenk nog een kopje in, want koffie is gezond

Gezond & Psycho (De Standaard) - wo, 26/04/2017 - 14:50
Koffie slecht voor de gezondheid? De Nederlandse Marianne Geleijnse, hoogleraar voeding en vaatziekten aan de Universiteit van Wageningen, denkt daar anders over. In het Radio 1-programma ‘Nieuwe Feiten’ legt ze uit waarom.

‘Echte lijven komen te weinig aan bod in de media’

Gezond & Psycho (De Standaard) - wo, 26/04/2017 - 13:43

Media moeten meer ‘echte mensen’ met realistische lichamen tonen, in plaats van modellen die zo hard gefotoshopt zijn dat ze zichzelf niet meer zouden herkennen. Daarom lanceert Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) in samenwerking met Amazone vzw de campagne Echte Lijven.

Kobe Ilsen dronk een maand lang geen alcohol

Gezond & Psycho (De Standaard) - wo, 26/04/2017 - 06:57

Eén maand zonder alcohol: het doet wat met een mens. Ook met Kobe Ilsen (35), die de test deed voor het Eén-programma ‘Over Eten’. ‘Je bloed, je hoofd, je slaap, je gewicht, je portemonnee: alcohol hakt er wel in.'

Meer voetbal is minder bloed

Gezondheid.be - wo, 26/04/2017 - 00:00
Dat onze Belgische voetbalploegen het uitstekend doen in de Europese voetbalcompetitie is natuurlijk fantastisch nieuws. Maar dit succes heeft ook een negatieve effect op de bloedvoorraad.

Vermindert anticonceptiepil levenskwaliteit?

Gezondheid.be - wo, 26/04/2017 - 00:00
Uit een onderzoek in Zweden blijkt dat de vrouwen die de anticonceptiepil slikten hun algemene kwaliteit van leven een veel lagere score gaven dan de vrouwen die een placebo hadden gekregen.

Dit drankje helpt je van je kater af

Gezond & Psycho (De Standaard) - di, 25/04/2017 - 20:06

Met dit drankje is je kater voorgoed verleden tijd. 'The Hangover Drink', ontwikkeld door vrienden die wonen en werken in Silicon Valley, zou je hoofdpijn en misselijkheid tot een minimum kunnen herleiden. Toxicoloog Jan Tytgat bevestigt dat dit drankje het gewenste effect zou kunnen hebben.

Grasmaaier op accu <b>cpap</b> 40v4-51 central park - Central Park

Apneu via Google Zoeken - di, 25/04/2017 - 17:24
Grasmaaier op accu cpap 40v4-51 central park van het merk Central Park is beschikbaar voor de prijs van €479.0. En is beschikbaar van 25/04/17 tot ...

Pagina's