NieuwsLijn

Ongehoord | ‘Als ik de wereld wil zien, dan kijk ik op Google Maps’

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 55 min geleden

Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

Wat eten we volgende week? De eenvoud van vakantie, en oesters op de barbecue

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 31 sec geleden

Wat is jullie favoriete recept om klaar te maken op vakantie? Het mijne is spaghetti met saus van louter verse tomaten, afgewerkt met gebakken broodkruim waardoor ik wat citroenzeste meng. Je hebt er weinig voor nodig – zelfs geen koelkast – en het is meteen ook een dankbare manier om droog brood op te maken. Deze zomer schrijf ik het recept uit en maak ik er onderweg een foto van, beloofd. En als jullie ook jullie favorieten mailen naar dorien.knockaert@standaard.be, dan kunnen we ons eind augustus met z’n allen warmen aan het beste wat de vakantie op tafel bracht. In afwachting: recepten die moeiteloos genoeg zijn om mee op reis te gaan en potentieel hebben om uit te groeien tot nieuwe vakantiehits.

Waar liggen de warmste en koelste tuinen van Vlaanderen?

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 31 sec geleden

Welke tuinen en parken behoren tot de koelste of warmste van Vlaanderen? Zoom en klik op de stippen, om te ontdekken welke tuin achter welke stip zit, en hoe uiteenlopend de verschillen zijn tussen de tuinen en parken in Vlaanderen.

Granolarepen

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 31 sec geleden

Ga je deze zomer stevig wandelen of fietsen? Dan loont het de moeite om eerst een voorraad granolarepen aan te leggen die je echt lekker vindt. Dit recept van onze bakspecialist Barbara Serulus leidt naar mueslirepen waaraan niets brokkeligs of droogs is; ze zijn even charmant als dikke, zachte speculaas, maar veel voedzamer. Aarzel niet om veel ineens te bakken, want je kunt de repen vervolgens invriezen om er maandenlang plezier van te hebben.

Bessentaart zonder bakken

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 31 sec geleden

Taart bakken op de camping, of in een vakantiehuis zonder oven? Kan zomaar, als je een taartbodem maakt van verkruimelde spritskoekjes die je met wat gesmolten boter in een taartvorm boetseert.

Gegrilde oesters met frisse kruidenboter

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 31 sec geleden

Oesters zijn natuurlijk zo al feestelijk, maar stel dat het een kleine moeite is om de barbecue aan te steken, dan is dit het moment om nog wat rokerigheid toe te voegen aan hun smaak: een belevenis. De kruidenboter in dit recept is een leuke extra, maar ook zonder toevoegingen is een gegrilde oester heerlijk: neem die gedachte mee op vakantie!

Shakshuka met aubergines

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 31 sec geleden

Shakshuka is een eenpansgerecht van Israëlische komaf, met eitjes die, genesteld in een pittige tomatensaus, garen in de oven. Omdat dit net niet genoeg vult als avondmaal, deden we er ook een aubergine en een pikant worstje bij. Een fijn gerecht voor wie af en toe alleen voor zichzelf kookt en snel wil zijn zonder in te boeten aan smaak. En natuurlijk staat variëren vrij: kikkererwten in plaats van worst, paprika in plaats van aubergine… de mogelijkheden zijn eindeloos.

Orecchiette met tomaten en snijbonen

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 31 sec geleden

’s Zomers tijd maken om naar een boerenmarkt te gaan, dat belonen weinig groenten beter dan boontjes. Elke regio, elk moment in de zomer heeft zijn variëteiten, van precieuze sperzieboontjes tot bultige snijbonen. En als ze kraakvers zijn, zijn ze allemaal even heerlijk, in deze pasta bijvoorbeeld, die Mari Maris met ons deelde bij het verschijnen van haar kookboek A la minute.

Romige Toscaanse zalm met crispy rijst

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 31 sec geleden

‘Zalm verkocht krijgen bij je kinderen doe je met dit recept!’ schrijft Sofie Dumont in haar uitbundige nieuwe kookboek Happy moments. Maar je kunt dat recept ook gebruiken voor witte vis in plaats van zalm, of voor quinoa in plaats van rijst. Het is een heel slimme formule om met weinig moeite, en met weinig bijzondere ingrediënten, toch iets genereus op tafel te zetten.

Aardappel in de schil met harissa-uienboter

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 31 sec geleden

Of je hem nu in de oven bakt of in de smeulende kolen van een kampvuur, een aardappel in de schil moet het vooral hebben van de vulling die hij krijgt. Yotam Ottolenghi weet daar natuurlijk raad mee, en beperkt zich voor zijn eigenzinnige kruidenboter tot enkele welgemikte smaakmakers: uien en rozenharissa – en je kunt ook echt wel gewone harissa gebruiken in de plaats.

Arts die patiëntes insemineerde met eigen sperma had vrij spel, maar ook vandaag nog te weinig controle

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 01/07/2022 - 21:46

De arts uit Torhout die in de jaren 80 eigen sperma gebruikte om patiëntes te insemineren, zet de zaak op scherp: ook vandaag is er te weinig controle op wat de fertiliteitscentra doen.

Mertens en Goffin stomen door op Wimbledon

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 01/07/2022 - 20:06

Elise Mertens en David Goffin zijn er allebei in geslaagd zich te plaatsen voor de vierde ronde van het tennistoernooi van Wimbledon.

Lampaert stunt en pakt gele trui bij openingsrit

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 01/07/2022 - 19:08

België boven in de eerste rit van de Tour de France. Landgenoot Yves Lampaert trekt meteen de gele trui naar zich toe. Hij was de snelste in de tijdrit in Kopenhagen, net voor Wout Van Aert.

Einde van productiehuis achter ‘Safety first’ en ‘Wat als?’: ‘Het vuur uit de beginjaren is stilaan gedoofd’

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 01/07/2022 - 18:38

Einde verhaal voor Shelter. Het productiehuis van televisiemakers Tim Van Aelst (44) en Sofie Peeters (34), dat internationale successen als Benidorm bastards en Wat als? op zijn naam heeft staan, houdt na dertien jaar op te bestaan. ‘We voelen al een tijdje dat we dit pad niet langer willen bewandelen.’

Noord-Korea zegt dat covid het land via ‘aliendingen’ binnenkwam

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 01/07/2022 - 18:15

Volgens de Noord-Koreaanse staatsmedia kampt het land met covid sinds burgers ‘aliendingen’ aanraakten. Het zou gaan om besmette ballonnen die vanuit Zuid-Korea werden opgelaten en de grens overgingen.

Dankzij corona meer Belgen op Werchter

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 01/07/2022 - 17:51

Covid velde The Regrettes en Clairo; een keelinfectie Sam Fender. Zij werden vervangen door Belgische acts The Haunted Youth, Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, en Charles. Een reuzekans voor de groepen om hun publiek uit te breiden.

Goedkope Spaanse wijn in dure Franse flessen

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 01/07/2022 - 16:59

In Frankrijk werd deze week een grootschalig crimineel netwerk ontmanteld dat handelde in valse bordeauxwijnen. Volgens de Franse antifraudediensten wordt meer dan 20 procent van de internationale wijnhandel door fraude getroffen.

Vergat Trudeau de naam van de nieuwe Australische premier?

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 01/07/2022 - 16:43

De Canadese premier Justin Trudeau leek zich even de naam van de Australische premier Anthony Albanese niet meer te herinneren toen de twee leiders elkaar ontmoetten op de Navo-top in Madrid. Dat leidde tot een ongemakkelijk moment voor het oog van de camera’s. Kijk mee in bovenstaande video.

‘Dankzij Caesar begrijp ik hoe dictaturen ontstaan’

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 01/07/2022 - 16:39

Door de modernisering van het onderwijs zal de combinatie Latijn met talen verdwijnen in de tweede graad. Wat vinden jonge classici daarvan?

Pagina's