NieuwsLijn

Pech voor Club Brugge: Genk wint in extremis van Anderlecht

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 15/05/2021 - 22:45

Club Brugge staat meer dan ooit onder druk. Racing Genk is met een verdiende 1-2 zege in Anderlecht zaterdagavond genaderd tot op twee punten van de leider. De wedstrijd leek lang op een gelijkspel af te stevenen, maar in het slot kregen de Limburgers toch wat ze verdienden toen invaller Cyriel Dessers het winnende doelpunt scoorde.

Geen personen besmet op testevenement in Gentse Ghelamco Arena

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 15/05/2021 - 21:42

In Gent zijn geen besmettingen vastgesteld bij de vrijwilligers die een concert van rockband Compact Disk Dummies bijwoonden in de Ghelamco Arena. Het ging om het eerste grootschalige testconcert in Vlaanderen, met 300 deelnemers.

Voorbereidingen bezig voor derde ‘winterprik’: waarom en voor wie?

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 15/05/2021 - 21:12

Terwijl de meeste Vlamingen nog wachten op hun eerste prik, zijn de voorbereidingen voor een derde spuitje al bezig. Dat is voor deze winter, en wordt mogelijk al voor Nieuwjaar toegediend. Maar moeten we allemaal terug, en wat is het nut van zo’n booster?

Youri Tielemans bezorgt Leicester FA Cup met fantastische treffer tegen Chelsea

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 15/05/2021 - 20:38

Rode Duivel Youri Tielemans bezorgde Leicester zaterdagavond de winst in de finale van de FA Cup tegen Chelsea met een weergaloos schot van buiten de zestien. Voor Leicester, waar naast Tielemans ook nog Timothy Castagne in de basis stond, is het de eerste FA Cup uit de geschiedenis.

Vijf verdachten gearresteerd na steekpartij in Antwerpen

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 15/05/2021 - 19:23

De politie van Antwerpen heeft vijf mensen gearresteerd voor hun mogelijke betrokkenheid bij een steekpartij eerder zaterdagmorgen in de Bisschopstraat in Antwerpen. Daar werd een man zwaargewond door verschillende steekwonden aangetroffen.

Pro-Palestijnse betogers in Brussel, Parijs en vele andere steden

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 15/05/2021 - 17:14

Op een demonstratie tegen de escalatie van het geweld in Israël, georganiseerd door de Association belgo-palestinienne (ABP), zijn zaterdagnamiddag in Brussel ongeveer 3.000 mensen afgekomen. Dat meldt de politie.

Campenaerts toont zich maar Fransman Victor Lafay wint achtste rit Giro

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 15/05/2021 - 17:08

Victor Lafay heeft de achtste rit in de Giro gewonnen. De Fransman van Cofidis was de beste van een kopgroep van negen vluchters, met daarbij ook onze landgenoten Kobe Goossens en Victor Campenaerts. Deze laatste plaatste aan de voet van de klim een aanval, maar werd op drie kilometer van de finish weer gegrepen toen het steilere klimwerk begon.

Anderlecht voor vierde opeenvolgende keer kampioen in Women’s Super League

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 15/05/2021 - 17:05

De opdracht voor de vrouwen van RSC Anderlecht was simpel vandaag: winnen van eerste achtervolger OH Leuven en een vierde opeenvolgende titel was een feit. Uiteindelijk eindigde de partij op 2-0, al had de score veel hoger kunnen oplopen. Anderlecht voor de vierde keer op rij kampioen dus, na een seizoen waarin de Brusselse overmacht groot was.

‘Waterloo’ van ABBA is populairste Songfestivalnummer ooit

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 15/05/2021 - 14:36

Het Eurovisiesongfestival bestaat dit jaar 65 jaar. In een grote onlinewedstrijd werd ‘Waterloo’ van ABBA verkozen tot de meest geliefde inzending aller tijden. Zweden palmt de volledige top drie in, maar met Sandra Kim, Loïc Nottet en Blanche staan er ook drie Belgen in de top 50.

Amerikaanse politie redt mensen uit hun brandende auto’s na ongeluk

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 15/05/2021 - 13:27

Drie politieagenten hebben donderdag mensen uit een benarde situatie gered langs een snelweg in Louisville. Twee chauffeurs werden betrokken in een auto-ongeluk waarbij hun auto’s in brand vlogen. Door de snelle actie van de politie kwam iedereen er levend vanaf. Bekijk de bodycambeelden in de video hierboven.

Grote kans dat we derde prik coronavaccin krijgen

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 15/05/2021 - 12:21

De kans is zeer groot dat vanaf eind dit jaar de eerste landgenoten een derde dosis van een coronavaccin krijgen. Dat zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de vaccinatietaskforce, die momenteel bezig is met de praktische uitwerking van die derde prik.

Brandweer zet duizenden geiten in tegen natuurbranden in Californië

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 15/05/2021 - 12:16

De brandweer in het Amerikaanse Oakland laat meer dan 2.000 geiten grazen in droge gebieden. Na de hevige natuurbranden vorig jaar hopen ze dat de dieren het droogste gras kunnen opeten zodat de kans op spontane branden verkleint. Bekijk het in de video hierboven.

Burgers kunnen mede-eigenaar worden van windmolens op zee

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 15/05/2021 - 11:16

Burgers, gemeenten, verenigingen en kmo’s kunnen binnen enkele jaren allemaal mede-eigenaar worden van windmolens in de Noordzee. De ministerraad heeft daarover een voorstel goedgekeurd van energieminister Tinne Van der Straeten (Groen).

Wilde everzwijnen omsingelen vrouw op parking supermarkt nabij Rome

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 15/05/2021 - 11:06

Een familie everzwijnen heeft donderdag een vrouw achtervolgd nadat ze boodschappen had gedaan ten noorden van Rome. Ze omsingelden haar waardoor ze geen andere keus had dan haar inkopen te laten vallen. De dieren aten alles op en gingen er weer vandoor.

‘Financiële steun aan horeca stoppen zodra ze open mogen’

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 15/05/2021 - 10:58

Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) wil zo snel mogelijk komaf maken met de steunmaatregelen voor noodlijdende sectoren. ‘Bedrijven die er op eigen houtje in een normale economie niet in slagen te overleven, die mogen we ook niet met overheidsmiddelen in leven houden.’

Antwerpen vreest weerslag conflict Midden-Oosten

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 15/05/2021 - 10:13

Antwerpen vreest dat het escalerende conflict in Palestina en Israël zou overwaaien naar de koekenstad. Antwerpen kent een grote joods en moslimgemeenschap.

Indiase variant is ‘helft besmettelijker’, zegt Brits rapport

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 15/05/2021 - 09:16

Britse wetenschappers slaan alarm over de Indiase variant. ‘Dit kan leiden tot een enorme toename van besmettingen.’

Geen La Boum 3, zegt organisatie

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 15/05/2021 - 08:19

Het collectief L’abîme, dat begin mei in het Ter Kamerenbos zonder toelating het evenement La Boum 2 organiseerde, ziet naar eigen zeggen af van de organisatie van La Boum Test, een nieuw evenement dat normaal gezien vandaag in het Ter Kamerenbos zou plaatsvinden. Dat heeft het collectief vrijdag laten weten via Facebook.

Tien lijken in tuin van oud-politieagent in El Salvador

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 15/05/2021 - 08:03

Op het land van een oud-politieagent in het Centraal-Amerikaanse land El Salvador hebben forensisch onderzoekers een gruwelvondst gedaan. Er lagen tien lichamen begraven, van zeven vrouwen en drie kinderen.

Chinese robotjeep op Mars geland

Gezond & Psycho (De Standaard) - za, 15/05/2021 - 07:15

China is er vannacht in geslaagd zijn robotjeep op Mars te laten landen, een primeur voor het Aziatische land. Dat meldt de openbare televisiezender CCTV.

Pagina's