NieuwsLijn

Kasteel van Laken recycleert restwarmte van verbrandingsoven

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 20 min geleden

De ecologische voetafdruk van de koninklijke gebouwen moet omlaag. De Regie der Gebouwen zet daarom twee grote projecten op poten voor het koninklijk domein in Laken en het paleis in Brussel.

Probleem in de beker doordat KV Mechelen niet mag meedoen: “Een match annuleren is geen optie”

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 31 min geleden

De Pro League heeft aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gevraagd om een oplossing uit te werken voor de zestiende finales van de Beker van België. KV Mechelen kreeg een verbod op deelname aan de bekercompetitie, maar wordt niet vervangen. Daardoor zal een van de acht 1B-clubs of acht overgebleven amateurclubs een bye loten. “Dat is geen optie voor de Pro League”, aldus CEO Pierre François vrijdag in een persbericht.

Venetië geeft koffiezettende toeristen boete van bijna 1.000 euro

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 8 min geleden

Twee Duitsers hebben in Venetië koffie gezet aan de Rialtobrug. Het stadsbestuur wil komaf maken met dergelijk ‘hufterig’ gedrag van toeristen, en smeert hen daarom een boete van 950 euro aan.

Kosovaarse premier treedt af voor verhoor door VN-tribunaal

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 15 min geleden

De Kosovaarse premier Ramush Haradinaj heeft vrijdag verrassend zijn ontslag aangekondigd. Hij is als verdachte opgeroepen door een speciaal internationaal tribunaal in Den Haag dat onderzoek voert naar oorlogsmisdaden tijdens de Kosovaarse oorlog, en verkiest daar als burger te verschijnen.

De Gendt pakt derde plaats in tijdrit

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 32 min geleden
Wout van Aert heeft de dertiende etappe van een de Ronde van Frankrijk, een individuele tijdrit in en om Pau, niet gewonnen. Helaas kwam de nationaal kampioen tijdrijden in de slotfase van zijn chronoproef zwaar ten val toen hij een bocht verkeerd inschatte. Van Aert werd met een diepe vleeswonde naar het ziekenhuis afgevoerd. De ritzege ging naar gele trui Julian Alaphilippe die het haalde voor titelverdediger Geraint Thomas. Thomas De Gendt verraste met een knappe derde plaats. Enkel de twee laatste starters deden sneller dan de Oost-Vlaming van Soudal-Lotto.

Sojoez MS-13-ruimteschip klaar voor lancering in Kazachstan

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 38 min geleden
Het Sojoez MS-13-ruimteschip werd donderdag op het lanceerplatform geplaatst in Bajkonoer in Kazachstan. Bezoekers konden het grootse gebeuren volgen vanop afstand. De lancering staat gepland op 20 juli 2019.

Mathias De Clercq draagt Gents burgemeesterschap tijdelijk over

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 46 min geleden

Met de overhandiging van de ‘sleutel van de stad’ zijn de Gentse Feesten vrijdag officieel gestart. Mathias De Clercq (Open VLD) draagt daarmee voor tien dagen symbolisch de leiding van de stad over aan ‘feestenburgemeester’ Annelies Storms (SP.A). Op de 176ste editie van de ‘Fieste’ worden meer dan een miljoen mensen verwacht.

Dag 1 van Tomorrowland in beeld: glitter, eenhoorns en panda's

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 50 min geleden
De aftrap voor het eerste weekend van Tomorrowland is gegeven. Voor de vijftiende keer komen in Boom de People of Tomorrow bijeen voor drie dagen vol dancemuziek, kleurrijke outfits en glitter op het gezicht.

Anderlecht vier maanden zonder Zakaria Bakkali na operatie aan knie

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 59 min geleden

Anderlecht-speler Zakaria Bakkali heeft een operatie aan de knie ondergaan. Dat maakte Anderlecht vrijdag bekend. Door de operatie zal de flankaanvaller vier maanden aan de kant staan.

Regering gaat voedsel kopen voor armen

Gezond & Psycho (De Standaard) - 3 uur 10 min geleden

België zal verspreid op zo’n 780 plaatsen voedsel uitdelen aan de meest behoeftigen. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met de gunning van een overheidsopdracht hiervoor. Er is ook een akkoord over het sociaal tarief voor elektriciteit.

‘We verkopen hier 1.100 kilo frieten per dag’

Gezond & Psycho (De Standaard) - 3 uur 24 min geleden
Tussen de tomahawk-steaks van Brasa en de chocoladecreaties van Roger Van Damme duikt nog een opvallende naam op bij de food line-up van Tomorrowland: ‘Belgian Fries by Swa en Marieke’. Het koppel komt al voor het zesde jaar op rij speciaal terug uit pensioen. Met dank aan een mysterieuze saus.

Nederlandse koninklijke familie poseert voor zomerfoto’s bij nieuwe thuis

Gezond & Psycho (De Standaard) - 3 uur 35 min geleden

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane zijn op de foto gegaan in de tuin van Paleis Huis ten Bosch, hun nieuwe thuis. In januari verhuisde de familie van de Eikenhorst in Wassenaar naar het Haagse paleis dat grondig werd gerenoveerd.

Een zaak van leven of brood

Gezond & Psycho (De Standaard) - 3 uur 42 min geleden
Een seriemoordenaar uit klei heeft het op bakkers gemunt: dat moet wel een kortfilm Wallace en Gromit zijn. Wie snakt naar echte horror wordt dankzij Q2 vanavond ook op zijn wenken bediend.

Bryan Heynen (Genk) voor Supercup: “Onder de indruk van de nieuwe jongens”

Gezond & Psycho (De Standaard) - 3 uur 43 min geleden

Na een babbel met de nieuwe coach van KRC Genk, Felice Mazzu, stond vrijdag Bryan Heynen kort de pers te woord in de aanloop naar de Supercup tegen KV Mechelen zaterdagavond. De 22-jarige middenvelder vond het spannend om onder een nieuwe trainer aan de slag te gaan. Komend seizoen hoopt hij meer initiatief in het spel te kunnen brengen en zijn statistieken te verbeteren.

Yves Lampaert ging niet voluit in tijdrit: “Was geen doel”

Gezond & Psycho (De Standaard) - 3 uur 46 min geleden

Yves Lampaert zal in de tijdrit van de Ronde van Frankrijk in Pau niet in de top vijf finishen. De Belg van Deceuninck-Quick Step reed vrijdag naar eigen zeggen niet voluit.

Tijger doet dutje in bed na overstromingen

Gezond & Psycho (De Standaard) - 4 uur 11 min geleden

Een gezin uit India vond een ontsnapte tijger in hun bed. Het dier rustte er uit nadat het op de vlucht was geslagen voor de dodelijke moessonregens in het dorpje Harmuti in de regio Assam.

Wout Van Aert komt zwaar ten val tijdens tijdrit Tour de France

Gezond & Psycho (De Standaard) - 4 uur 32 min geleden

Wout van Aert is in het slot van de tijdrit in de Tour de France gevallen.

Europa maakt geld vrij voor Syrische vluchtelingen in Turkije

Gezond & Psycho (De Standaard) - 4 uur 36 min geleden

De Europese Commissie heeft vrijdag voor 1,4 miljard euro aan nieuwe steunmaatregelen voor Syrische vluchtelingen in Turkije goedgekeurd. Sinds de Europese leiders de Turkse regering in 2016 zes miljard euro hadden beloofd voor de opvang van Syriërs is al 5,6 miljard euro toegewezen en 2,3 miljard euro effectief uitbetaald.

Zitten er duizenden euro’s in je boekenkast, zonder dat je het weet? Zoveel zijn oude strips waard

Gezond & Psycho (De Standaard) - 4 uur 36 min geleden

13.100 euro werd deze week neergeteld voor het album ‘Op het eiland Amoras’ van ‘Suske en Wiske’. ‘Hola, die ligt hier ook ergens op zolder’, zullen heel wat mensen gedacht hebben. En is het die niet, dan wel een andere potentiële schat zoals een oude ‘Nero’, gekreukte ‘Kuifje’ of bestofte ‘Asterix’. En wat met die eerste ‘Urbanus’ of ‘Jommeke’? ‘Oud is om te beginnen niet altijd gelijk aan veel waard’, zegt specialist Peter Van Hooydonck. ‘Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen.’

Brandweer kant zich tegen ‘te soft’ logo

Gezond & Psycho (De Standaard) - 4 uur 50 min geleden

Een hartje met een geel-rood vlammetje, dat zou het nieuwe logo van de Brusselse brandweer kunnen worden.

Pagina's