NieuwsLijn

Ontploffing bij busstation in New York

In New York is vanmiddag een explosie geweest bij het Port Authority-busstation, in de buurt van Times Square. Het is voorlopig nog onduidelijk wat er aan de hand is.

Anderlecht betaalt boete van 2.000 euro na incidenten in bekerduel tegen Standard

RSC Anderlecht heeft de boete van 2.000 euro die het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) voorstelde als minnelijke schikking na supportersincidenten tijdens het bekerduel tegen Standard (0-1) aanvaard. Dat bevestigde woordvoerder David Steegen maandag.

Russen willen zelfs als neutrale sporters deelnemen aan Winterspelen: “Toch vertegenwoordigen ze Rusland”

Gezond & Psycho (De Standaard) - 41 min 38 sec geleden

De meerderheid van de Russische wintersporters wil in februari deelnemen aan de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, zelfs als ze dat onder neutrale vlag moeten doen. Dat heeft de voorzitster van de atletencommissie in Rusland maandag verklaard.

Dries Mertens moet naar Leipzig in Europa League, Anderlecht-killers Celtic naar Rusland

Dries Mertens en Napoli hebben maandag tijdens de loting voor de zestiende finales van de Europa League een taaie tegenstander getroffen. De Napolitanen ontmoeten RB Leipzig, net als hen afkomstig uit de Champions League. Yannick Carrasco en Atlético Madrid mogen zich opmaken voor een reis naar Kopenhagen, terwijl Timothy Castagne met Atalanta Bergamo een topaffiche tegen Borussia Dortmund voorgeschoteld kreeg.

Hoe koop ik bitcoins?

Waar bitcoins precies vandaan komen, is vrij ingewikkeld. De digitale munt aanschaffen, is makkelijker.

‘Nucleaire wolk die over Europa trok, kwam toch niet van Rusland’

De Russische commissie voor Kernenergie spreekt plots opnieuw tegen dat de nucleaire wolk, die in oktober over West-Europa trok, afkomstig is van een belangrijke nucleaire site in Rusland. ‘Flauwekul, wij eisen een écht onderzoek’, reageert Greenpeace Rusland.

Proximus zoekt 250 nieuwe medewerkers

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 7 sec geleden

Telecombedrijf Proximus gaat 250 nieuwe technische medewerkers en digitale specialisten aanwerven. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

Regering bevriest opnieuw tegoeden van zestien terreurverdachten

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 9 min geleden

De regering heeft opnieuw zestien namen toegevoegd aan de lijst van personen wiens goederen worden bevroren wegens mogelijke banden met terrorisme. Het koninklijk besluit daarover is maandag in het Staatsblad verschenen.

Piepkleine truffeltjes, torenhoge prijzen

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 10 min geleden

Truffels hebben koele en vochtige aarde nodig om te groeien. Maar daar stak de hete, droge zomer in productieland Italië een stokje voor. Voor de truffeloogst is dit een rampjaar.

Brussels Airlines vervoerde ruim 700.000 reizigers in november

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 17 min geleden

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft in november 702.908 passagiers vervoerd, bijna 95.000 meer dan in november vorig jaar. Dat meldt de maatschappij maandag.

Drones voeren prachtige lichtshow op

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 21 min geleden
In China hebben meer dan 1.100 drones een lichtshow opgevoerd. Ze deden dat om een boodschap van geluk en innovatie te verspreiden

‘Het zijn er meer dan zeven’

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 23 min geleden

Todd Kohlhepp is veroordeeld wegens zeven moorden. Zeven keer levenslang kreeg hij daarvoor. Nu laat hij vanuit zijn cel weten dat hij meer dan zeven slachtoffers op zijn geweten heeft. Veel meer.

Honderden scholen gesloten in het Verenigd Koninkrijk

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 25 min geleden

In het Verenigd Koninkrijk zijn maandag door het winterweer honderden scholen dicht gebleven. De weerdiensten hebben het grootste deel van Wales en het centrum van Engeland onder code geel geplaatst.

KRC Genk neemt ook afscheid van assistent-coach

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 29 min geleden

Naar aanleiding van het vertrek van Albert Stuivenberg bij KRC Genk heeft de club ook afscheid genomen van assistent coach Rob Meppelink. De 51-jarige Nederlander kwam bij aanvang van het lopende seizoen op verzoek van Albert Stuivenberg de sportieve staf vervoegen.

Californië brandt, en dat is zelfs vanuit de ruimte te zien

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 33 min geleden
Terwijl de eerste sneeuw ons land lam legt, bestrijdt de Californische brandweer nog steeds verschillende vuurhaarden. De branden blakerden ondertussen grote gebieden zwart, de gigantische rookpluimen waren tot in de ruimte zichtbaar.

Wiggins wint (eens) niet

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 36 min geleden

Op de Britse indoor roeikampioenschappen strandde ‘Sir Wiggo’ ruim buiten de prijzen.

Vader van Anderlecht-speler Alexandru Chipciu overleden

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 37 min geleden

De vader van Anderlecht-winger Alexandru Chipciu is overleden. Dat heeft paars-wit maandag bekendgemaakt.

Sneeuwstorm houdt deze footballspelers niet tegen

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 42 min geleden

Als u dacht dat de sneeuw bij ons al erg was, denk dan aan de spelers en fans van de footballteams Buffalo Bills en de Indianapolis Colts. Zij speelden hun wedstrijd in New York in een sneeuwstorm.

‘Extra belasting op vlees onvermijdelijk’

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 47 min geleden

Binnen de tien jaar zal er een extra belastingen komen op vleesconsumptie, om zo de gevolgen op het vlak van klimaatverandering en de kosten op het vlak van gezondheidszorg te dragen. Ook voor andere ‘zonden’, zoals het eten van suiker, zullen er nieuwe taksen komen.

N-VA rolt rode loper uit voor rood in Gent

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 48 min geleden

De stemmenkanonnen van de N-VA in Gent geven er één voor één de brui aan. Net nu de partij de strijd kon aangaan met een gehavende tegenstand in de slag om het stadhuis.

Pagina's