NieuwsLijn

Eden Hazard ziet af van laatste jaar bij Real Madrid: contract ontbonden

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 44 min geleden

De wegen van Eden Hazard en Real Madrid scheiden na dit seizoen. Dat maakte de Koninklijke zaterdagavond bekend. Beide partijen bereikten een overeenkomst waarbij Hazard, die nog een jaar contract heeft, de club na dit seizoen zal verlaten.

Vader van Sanda Dia ‘diep teleurgesteld’ door uitspraak

Gezond & Psycho (De Standaard) - 3 uur 25 min geleden

Ousmane Dia, de vader van de door een zwaar doopritueel overleden Sanda, heeft in een zaterdag gepubliceerd interview met het weekblad Humo hard uitgehaald naar de KU Leuven. ‘De KU Leuven is er verantwoordelijk voor dat de waarheid niet aan de oppervlakte is gekomen.’

Google verwijdert valse ‘recensies’ Reuzegom-betrokkenen

Gezond & Psycho (De Standaard) - 3 uur 29 min geleden

Tientallen negatieve recensies die verband hielden met de Reuzegom-zaak, onder meer van een restaurant in Antwerpen, zijn door Google verwijderd.

De Bruyne mag FA Cup omhoog steken, Manchester City stap dichter bij historische ‘treble’

Gezond & Psycho (De Standaard) - 4 uur 46 min geleden

Manchester City heeft zijn tweede prijs van het seizoen beet. In de finale van de FA Cup waren de Citizens beter dan stadsgenoot United, het werd 2-1. Gündogan schonk City met twee doelpunten verdiend de zege, Kevin de Bruyne was goed voor een assist. De ploeg van Pep Guardiola is zo weer een stapje dichter bij een historische treble: winst in de Britse competitie, beker en Champions League.

Twitter-toplui stappen op nadat Musk anti-trans film promoot

Gezond & Psycho (De Standaard) - 7 uur 13 min geleden

Elon Musk heeft op Twitter een controversiële documentaire gepromoot, nadat de verspreiding ervan door zijn eigen personeel was beperkt. Drie toplui stappen op, waaronder Ella Irwin, hoofd ‘trust and safety’.

Einde WK voor 3x3 Belgian Lions na nederlaag tegen Letland

Gezond & Psycho (De Standaard) - 7 uur 22 min geleden

Op de Rathausplatz in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen werden de 3X3 Lions in de Play-In en op het WK uitgeschakeld door olympisch kampioen Letland. Geen kwartfinale dus en dat is voor het ambitieuze 3X3 project toch wel een streep door de rekening.

Vuurwerk op de voetbaltribunes: ultra’s boos over nieuwe voetbalwet

Gezond & Psycho (De Standaard) - 8 uur 24 min geleden

De harde kern van de voetbalsupporters is niet te spreken over de verstrengde voetbalwet van Annelies Verlinden (CD&V). ‘In geen enkel land is men er ooit in geslaagd om het probleem van pyrotechniek in stadions op te lossen met een volledig repressieve aanpak.’

Almaci en Annouri mogen zich wel opnieuw verkiesbaar stellen in 2024

Gezond & Psycho (De Standaard) - 9 uur 10 min geleden

Tijdens een stemming op een partijcongres in Lier is beslist dat de Groene parlementsleden Meyrem Almaci en Imade Annouri zich opnieuw nationaal verkiesbaar mogen stellen. Vlaams Parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen) kreeg die toestemming eerder deze week niet.

Na zeven jaar gevangenis in Iran herenigd met de kinderen: dit zijn Kamran Ghaderi en de andere vrijgelaten gijzelaars

Gezond & Psycho (De Standaard) - 10 uur 36 min geleden

Zaterdagochtend rond 2.45 uur zijn drie Europeanen die opgesloten waren in Iran, op de militaire luchthaven in Melsbroek geland. Onder hen Kamran Ghaderi, een Oostenrijks-Iraanse zakenman die zeven jaar gescheiden was van zijn drie kinderen. ‘Onze zoon was zelfs vergeten hoe zijn vader eruitziet.’

Biden geeft eerste speech in Oval Office: vroeger de norm, nu de uitzondering

Gezond & Psycho (De Standaard) - 10 uur 41 min geleden

President Joe Biden gaf vrijdag zijn eerste televisiespeech in het Oval Office, terwijl hij toch al twee jaar president is. Nochtans werd dat vroeger veel vaker gedaan. In de video hierboven krijgt u een geschiedenislesje van speeches in het bekendste kantoor ter wereld.  

Man komt klem te zitten in metro-rolluik en overlijdt

Gezond & Psycho (De Standaard) - 13 uur 3 min geleden

Het ongeval is het vierde incident sinds maart waarbij een persoon vast komt te zitten in een rolluik van een metrostation. Het is de eerste keer dat iemand daarbij sterft.

Recordaantal meldingen bij antiwitwascel, maar amper drugsgeld onderschept

Gezond & Psycho (De Standaard) - 15 uur 24 min geleden

Volgens het jaarverslag van de antiwitwascel werd 1,6 miljard euro aan verdacht geld gesignaleerd aan het gerecht in 2022. Nog geen 18,5 miljoen daar was drugsgeld. Dat schrijft De Tijd zaterdag.

Tweezijdige avond, eenduidige winnaar

Gezond & Psycho (De Standaard) - 15 uur 52 min geleden

Op vrijdagavond leken de deelnemers aan de Koningin Elisabethwedstrijd wel in twee kampen verdeeld: twee finalisten in team vocale smetteloosheid, twee in team ‘muzikaal uitgesproken’. Al was er één duidelijke uitschieter.

Zon, zon en nog meer zon

Gezond & Psycho (De Standaard) - 16 uur 17 min geleden

De volgende dagen staat zon, zon en nog meer zon op het menu.

Mix van woke en populisme

Gezond & Psycho (De Standaard) - 16 uur 20 min geleden

Het is belangrijk om helder te proberen kijken naar de ophef over het Sanda Dia-arrest. Uit veel beroering spreekt een dwingend verlangen naar meer gelijkheid.

Column Vekeman | Was me dat een verwarrend feest voor al die weldenkers in Gent

Gezond & Psycho (De Standaard) - 18 uur 20 min geleden

Wat was dat daar in Gent? Een sliert van blitse bakken vol dolgelukkige mensen, niet zelden mooie, lang gelokte, zwartharige jongedames? En van voetbalvreugde was geeneens sprake?

Was ik me ervan bewust dat ik de wet overtrad?

Gezond & Psycho (De Standaard) - 18 uur 20 min geleden

Toen ik na een halfuur fietsen mijn telefoon pakte om te kijken hoe laat het was, hoorde ik politiesirenes. Wou ik een verklaring afleggen waarom ik op mijn telefoon keek?

Camembert

Gezond & Psycho (De Standaard) - 18 uur 20 min geleden

Weinig zo Frans als camembert. Nog altijd is de kaas de populairste bij onze zuiderburen.

Revival na corona

Gezond & Psycho (De Standaard) - 18 uur 20 min geleden

Als holdingspecialist heeft Kris Kippers al langer een boontje voor D’Ieteren. Met Barco en Fagron diversifieert hij met deze beperkte selectie toch sterk naar activiteit.

Nvidia vs AMD

Gezond & Psycho (De Standaard) - 18 uur 20 min geleden

De speeltijd voor Nvidia en AMD is voorbij. Niet langer gamen, maar Artificiële Intelligentie wordt de groeimotor volgens beleggers.

Pagina's