NieuwsLijn

Sadtopographies verzamelt de meest deprimerende plaatsen van Google maps

Gezond & Psycho (De Standaard) - zo, 07/04/2019 - 17:20

Wie in de Vortekoestraat of Oude Zak woont, kan het beamen: er zijn elegantere adressen te vinden. Toch kan het altijd erger, zo bewijst Instagrammer Sadtopographies. Hij zoekt de meest deprimerende plaatsnamen op, en verzamelt ze op zijn account. Van Disappointment Island tot Worthless Road: dit zijn de meest beklagenswaardige plaatsnamen op Google Maps.

Schandalig: Engelse spelers krijgen racistische geluiden te horen in Montenegro

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 25/03/2019 - 23:45

Donkere spelers van het Engelse nationale team zijn maandag in de uitwedstrijd tegen Montenegro in de EK-kwalificaties racistisch bejegend. In het stadion in Podgorica waren apengeluiden te horen, met name als Danny Rose of Callum Hudson-Odoi de bal had.

EK-kwalificaties: Frankrijk stelt niet teleur en ook Engeland maakt indruk, Portugal kan echter niet winnen na uitvallen Ronaldo

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 25/03/2019 - 22:40

Maandagavond werden nog zeven EK-kwalificatiewedstrijden afgewerkt. Wereldkampioen Frankrijk morste voor eigen volk aanvankelijk met de kansen maar won uiteindelijk nog overtuigend, titelverdediger Portugal zag Ronaldo geblesseerd uitvallen en kon zonder zijn sterspeler niet winnen Servië. Engeland maakte dan weer indruk door in Montenegro een scheve situatie nog knap recht te zetten.

Apple TV+ gaat de strijd aan met Netflix

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 25/03/2019 - 22:30

Apple trommelde maandag de ‘star power’ op van Steven Spielberg, Oprah Winfrey en J.J. Abrams om de voorstelling van zijn antwoord op Netflix luister bij te zetten. Al kwamen we behalve de naam Apple TV+ eigenlijk niet zo heel veel te weten.

Nieuw tennisfenomeen en “dramaqueen” Andreescu moet opgeven in Miami

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 25/03/2019 - 22:12

Het WTA-toernooi in Miami is voor Bianca Andreescu (WTA 24) geëindigd in de vierde ronde. De achttienjarige Canadese, die vorige week tot ieders verrassing het WTA-toernooi in Indian Wells op haar naam schreef, moest bij een achterstand van 6-1 en 2-0 tegen de Estse Anett Kontaveit (WTA 19) opgeven met een blessure aan de rechterschouder. Er komt zo een einde aan haar reeks van tien opeenvolgende overwinningen.

Hamas kondigt staakt-het-vuren af na escalatie geweld in Gazastrook

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 25/03/2019 - 22:06

Na bemiddeling van Egypte is er door de Palestijnse beweging Hamas een staakt-het-vuren afgekondigd tussen de gewapende groeperingen in de Gazastrook en het Israëlische leger. Er is de hele dag heen en weer geschoten in het gebied.

Scott Walkers grillige parcours van pop naar avant-garde

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 25/03/2019 - 21:59
De discografie van Scott Walker lijkt een oefening in het afstoten van publiek: van popidool vervelde hij tot crooner naar compromisloos experimentalist.

Cristiano Ronaldo valt al na halfuur geblesseerd uit bij Portugal, Juventus wacht bang af

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 25/03/2019 - 21:29

Juventus houdt de adem in: sterspeler Cristiano Ronaldo viel in het EK-kwalificatieduel met Portugal tegen Servië al na een halfuur geblesseerd uit. Ronaldo leek zich geblesseerd te hebben aan de hamstrings.

Geen breuken of schade aan ruggenmerg voor Offredo na zware val in GP Denain

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 25/03/2019 - 21:26

De Fransman Yoann Offredo (Wanty-Gobert) heeft geen breuken of schade aan zijn ruggenmerg overgehouden aan zijn zware val zondag tijdens de GP Denain (1.BC). Dat maakte zijn team maandag bekend in een persbericht.

47-jarige West-Vlaming breekt Belgisch record snelskiën: 218,845 km/u!

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 25/03/2019 - 21:06

Joost Vandendries heeft maandag op de piste in het Franse Vars een nieuw Belgisch record in het snelskiën laten noteren. De 47-jarige West-Vlaming klokte 218,845 km/u. Daarmee was hij iets sneller dan het vorige Belgische record (215,311 km/u) van François Delcorte, dat dateerde van 22 jaar geleden.

Factcheck: ‘België laatste in Europese klas: grootste etnische kloof op arbeidsmarkt en in onderwijs’

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 25/03/2019 - 20:28
Het Minderhedenforum pleit voor een strengere aanpak van racisme. Directeur Landry Mawungu wees op de achterstand van personen van buitenlandse origine op het vlak van werk en vorming. ‘We zijn de laatste van de Europese klas’, klonk het. ‘Onder andere op de arbeidsmarkt en in het onderwijs hebben we de grootste etnische kloof.’ Klopt dat?

Het dreigt ingewikkeld te worden in 1B: Tubeke kan niet alle benodigde documenten voorleggen aan Licentiecommissie

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 25/03/2019 - 20:10

1B-club Tubeke is er maandag niet in geslaagd alle benodigde documenten te kunnen voorleggen aan de Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB). Dat verklaarden de Waals-Brabanders op hun website. De club zal zich nu op 3 april moeten verantwoorden voor de Licentiecommissie.

Student die bij dodelijke doop Reuzegom gewond raakte mag geen examens afleggen

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 25/03/2019 - 19:59
De student die de dodelijke doop van Reuzegom overleefde, is door de KU Leuven geschorst tot het einde van het academiejaar. Dat bevestigt zijn advocaat aan Het Nieuwsblad.

Vrouw aangehouden voor bedreigen Baudet

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 25/03/2019 - 19:50

In Nederland is een 21-jarige vrouw uit Nijmegen is aangehouden voor het bedreigen van Thierry Baudet, leider van de rechts-populistische partij Forum voor Democratie (FVD). Tijdens een betoging tegen racisme zaterdag in Amsterdam scandeerde ze ‘Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf’.

Zoon van Melikan Kucam onder voorwaarden vrijgelaten

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 25/03/2019 - 18:49

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft de 21-jarige zoon van het Mechels N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam (44) maandag vrijgelaten onder voorwaarden. Hij zat sinds eind januari in voorhechtenis in het onderzoek naar gesjoemel met humanitaire visa.

Trump erkent Golanhoogte als Israëlisch gebied

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 25/03/2019 - 18:41

De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag een verklaring ondertekend waarin hij de Israëlische soevereiniteit over de Golanhoogte formeel erkent. Hij deed dat in het bijzijn van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Club Brugge sneuvelt na strafschoppen in halve finale van prestigieuze Viareggio Cup

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 25/03/2019 - 18:41

De beloften van Club Brugge hebben zich maandag niet kunnen plaatsen voor de finale van de Viareggio Cup, een prestigieus jeugdtoernooi in Italië. De Bruggelingen verloren na strafschoppen (6-5) van Bologna. Na negentig minuten stond het 1-1. In de finale treft Bologna Genoa, dat eerder op de dag in zijn halve finale met 3-2 won van Parma.

Deense coach die in beeld was bij Anderlecht stapt verrassend op bij Nordsjaelland, vlak voor play-offs

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 25/03/2019 - 17:49

Kasper Hjulmand heeft maandag zijn ontslag aangeboden als hoofdcoach van het Deense FC Nordsjaelland. Dat maakte de club bekend op haar website. De 46-jarige Hjulmand was in januari nog één van de topkandidaten om hoofdcoach van Anderlecht te worden. Paars-wit koos toen echter voor de Nederlander Fred Rutten.

Degradant Lokeren stelt Dimitri M’Buyu aan als nieuwe technisch directeur: “Natuurlijk hoop ik dat we toch nog in 1A terechtkomen”

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 25/03/2019 - 17:46

Sporting Lokeren heeft maandag de komst van Dimitri M’Buyu bekendgemaakt. De 54-jarige M’Buyu wordt de nieuwe technisch directeur van de Waaslanders.

Thomas De Gendt pakt uit met nieuw huzarenstuk in Ronde van Catalonië: “Ik geloofde er niet echt in”, aldus de fiere leider

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 25/03/2019 - 17:05

Thomas De Gendt heeft de openingsetappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De ontsnappingskoning van Lotto Soudal sprong attent mee in de vlucht van de dag en maakte het af met een knappe solo van 60 kilometer. De Gendt is na zijn nieuwste huzarenstuk uiteraard meteen de eerste leider en ook in de punten- en bergklassementen staat hij helemaal bovenaan.

Pagina's