NieuwsLijn

De superverspreider, het geheime wapen van het coronavirus

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 24 min geleden

Het coronavirus dankt zijn wereldwijde ‘triomftocht’ aan een kleine groep mensen die op korte tijd een grote groep mensen besmette. En die zogenoemde superverspreiders zijn zich daar vaak niet eens bewust van.

De superverspreider, het geheime wapen van het coronavirus

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 49 min geleden
Het coronavirus dankt zijn wereldwijde 'triomftocht' aan een kleine groep mensen die op korte tijd een grote groep mensen besmette. En die zogenoemde superverspreiders zijn zich daar vaak niet eens bewust van.

FIFA-baas Infantino steunt actie tegen racisme: “Demonstrerende spelers verdienen applaus, geen straf”

Gezond & Psycho (De Standaard) - di, 02/06/2020 - 22:57

Voorzitter Gianni Infantino van wereldvoetbalbond FIFA heeft duidelijk stelling genomen in de discussie over de recente solidariteitsacties van enkele spelers tijdens wedstrijden in de Bundesliga. “In een FIFA-duel zouden deze demonstraties van spelers applaus verdienen en geen straf”, betoogde de 50-jarige preses. “Wij moeten allemaal nee zeggen tegen racisme en alle vormen van discriminatie. Wij moeten allemaal nee zeggen tegen geweld, tegen elke vorm van geweld.”

Belfius wil Immoweb naar de kroon steken

Gezond & Psycho (De Standaard) - di, 02/06/2020 - 21:32
Immovlan, het op een na grootste vastgoedplatform van België, wil versneld groeien en krijgt daarom een plaatsje in de Belfius-app.

Alternatieve stickeractie Rode Kruis levert uiteindelijk 687.716 euro op

Gezond & Psycho (De Standaard) - di, 02/06/2020 - 21:04

De alternatieve stickeractie van Rode Kruis-Vlaanderen heeft uiteindelijk 687.716 euro opgebracht. Vorig jaar was die stickeractie goed voor meer dan 3 miljoen euro.

Reuzenpanda Tian Bao verlaat na kerstvakantie ons land

Gezond & Psycho (De Standaard) - di, 02/06/2020 - 20:53

Tian Bao, de eerste reuzenpanda die in Pairi Daiza geboren is, vertrekt na de kerstvakantie naar China. Dat laat dierenpark Pairi Daiza weten.

Zwitserse justitie klasseert onderzoek tegen Sepp Blatter in FIFA-schandaal

Gezond & Psycho (De Standaard) - di, 02/06/2020 - 20:26

Een onderzoek tegen voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter rond de toekenning van een televisierechtencontract in 2005 is door de Zwitserse justitie geklasseerd. Blatter kreeg het nieuws dinsdag te horen. De FIFA ontving nog geen bevestiging. Het heeft tien dagen de tijd om beroep aan te tekenen.

Premier League-clubs mogen oefenwedstrijden spelen (maar zonder ref)

Gezond & Psycho (De Standaard) - di, 02/06/2020 - 20:25

De clubs uit de Premier League hebben toestemming gekregen om in aanloop naar de hervatting van de competitie oefenduels af te werken. De clubs moeten wel aan een aantal strenge voorwaarden voldoen. Dat berichtte The Telegraph dinsdag.

Oekraïense club moet in quarantaine na 25 (!) positieve gevallen

Gezond & Psycho (De Standaard) - di, 02/06/2020 - 19:56

De Oekraïense eersteklasser Karpaty Lviv moet in quarantaine nadat liefst 25 gevallen van het coronavirus werden ontdekt bij haar spelers en personeel.

Bevrijdingstunnel richting Antwerpen volledig versperd na ongeval met vrachtwagen

Gezond & Psycho (De Standaard) - di, 02/06/2020 - 19:48

Door een ongeval met twee vrachtwagens is de Bevrijdingstunnel in de richting van Antwerpen volledig versperd. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum zou de hinder lange tijd kunnen duren.

Exit Michael Verschueren bij Anderlecht, groen licht voor voorzitter Wouter Vandenhaute

Gezond & Psycho (De Standaard) - di, 02/06/2020 - 19:05

De raad van bestuur van Anderlecht heeft beslist dat Wouter Vandenhaute voorzitter kan worden. Michael Verschueren stapt zelf op bij paars-wit. De voormalig sportief manager was al gedegradeerd. Onder Vandenhaute had hij geen toekomst meer.

Russische Premier League herneemt op 19 juni met Samara-Grozny

Gezond & Psycho (De Standaard) - di, 02/06/2020 - 18:48

De Russische profliga heeft dinsdag het speelschema voor de herstart van de Russische Premier League bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Krylia Sovetov Samara en Akhmat Grozny zal op vrijdag 19 juni de openingsmatch zijn. De Russische voetbalcompetitie lag sinds midden maart stil omwille van de wereldwijde coronacrisis.

Man met sabel zet Brussels metrostation op stelten

Gezond & Psycho (De Standaard) - di, 02/06/2020 - 18:30

Het metroverkeer werd maandagavond een tiental minuutjes stilgelegd nadat er een gewapende man werd opgemerkt in het metrostation Hallepoort. Dat werd ons bevestigd door de MIVB.

10.000 toeschouwers toegelaten voor Hongaarse bekerfinale

Gezond & Psycho (De Standaard) - di, 02/06/2020 - 18:20

De Hongaarse bekerfinale tussen Honved Boedapest en Mezokovesd zal woensdag voor circa 10.000 toeschouwers worden afgewerkt. Dat is minder dan een zesde van de totale capaciteit van de nieuwe Puskas National Arena, dat speciaal voor het EK 2020 is gebouwd en plaats biedt aan 65.000 bezoekers. Het EK is door de uitbraak van het coronavirus naar volgend jaar zomer verplaatst.

Franse voetbalclubs willen deze zomer weer voor publiek spelen

Gezond & Psycho (De Standaard) - di, 02/06/2020 - 18:17

De clubs van de Franse Ligue 1 en Ligue 2 willen in de zomer weer voor publiek kunnen voetballen. Ze vragen daarvoor de hulp van de regering.

Waarom Khalid Bouloudo in beroep naar huis mocht

Gezond & Psycho (De Standaard) - di, 02/06/2020 - 17:40

Khalid Bouloudo (45) kreeg tien jaar in eerste aanleg en een jaar later in beroep maar drie jaar met uitstel. Hoe komt het dat twee verschillende rechtbanken over dezelfde feiten zo opvallend anders kunnen oordelen?

‘Deltaplan’ moet Nederlands voetbal uit coronacrisis halen (met dank aan de Duitsers)

Gezond & Psycho (De Standaard) - di, 02/06/2020 - 17:03

Het plan van aanpak van de Nederlandse voetbalwereld om door de coronacrisis heen te komen, is zo goed als klaar. Het is de bedoeling dat het zogenoemde ‘Deltaplan’ nog deze week wordt gepresenteerd in Den Haag. De voetbaltak hoopt op financiële steun vanuit de overheid om een vangnet te creëren voor clubs die als gevolg van de crisis in financiële problemen komen.

Geboortehuis Hitler wordt ‘geneutraliseerd’

Gezond & Psycho (De Standaard) - di, 02/06/2020 - 16:58

Oostenrijk heeft de plannen voorgesteld om het geboortehuis van Adolf Hitler om te bouwen tot een politiebureau in de hoop dat neonazi’s wegblijven.

Neen, Trump heeft de VS niet racistisch gemaakt

Gezond & Psycho (De Standaard) - di, 02/06/2020 - 16:56
Sinds Donald Trump president is, durven veel Amerikanen openlijk racistisch te zijn, merkt Frans Verhagen. Maar rassenhaat en politiegeweld verzieken de samenleving al langer.

Duitse voetbalbond doet deur helemaal dicht voor Thomas Müller

Gezond & Psycho (De Standaard) - di, 02/06/2020 - 16:49

Thomas Müller, dit seizoen opnieuw uitstekend op dreef met Bayern München, moet niet hopen op een comeback bij de Duitse nationale ploeg. Dat verklaarde Oliver Bierhoff, technisch directeur van de Duitse voetbalbond, dinsdag in een interview met Kicker.

Pagina's