De geheimen van "De Gorilla"

di 09 februari 2016
Vakantie met de Gorilla - zeilen in Griekenland

Karine Smeyers vertelt in het winternummer van ApneuMagazine (2015-4) over haar positieve ervaringen op vakantie met de Gorilla, een powerbank die haar toeliet onafhankelijk van het elekticiteitsnetwerk haar CPAP te gebruiken. Verschillende lezers vroegen meer details over de gekozen powerbank. Hier haar antwoord. Ze licht ook haar selectie toe.

"In eerste instantie ben ik op zoek gegaan naar meer info over batterijen voor mijn CPAPtoestel via mijn slaapcentrum, het UZAntwerpen. Daar kreeg ik wat algemene informatie mijn toestel Sefam Ecostar M-115900 en werd naar de fabrikant doorverwezen. Van Sefam kreeg ik te horen dat mijn toestel (een jaar voordien van het slaapcentrum ontvangen) een verouderd model was en er geen accessoires meer beschikbaar waren. Daar kwam ik dus niet echt verder mee vooruit. Dan maar op het grote internet gaan surfen of we iets konden vinden wat ons wel vooruit hielp.

Op het net vind je een overdaad aan informatie, echter ook van bronnen waarvan je noch de reputatie noch de kennis kent. Gelukkig kreeg ik hiervoor het nodige advies van mijn man die op technisch gebied meer kennis heeft dan ikzelf. Hij zocht naar...

  1. een zo groot mogelijke capaciteit (wat uitgedrukt wordt in mAh, milliAmpère-uur, wil je weten wat dat is... hier is het wikipedia artikel),
  2. verder zo draagbaar mogelijk, dus compact en handig (wat eigenlijk in tegenstrijd is met het vorige criterium), en graag tegen een (reis)stootje kunnen,
  3. en last but not least, want een uitsluitingscriterium, met een DC uitgang: de meeste powerbanks hebben een USB uitgang voor smartphone of tablet, een CPAP heeft een ronde DC stekker voor aansluiting op een lader.
  4. een betrouwbare webwinkel (mijn man ziet verafgelegen webwinkels niet zo zitten)

Onze keuze is uiteindelijk gevallen op een Powertraveller Powergorilla, voluit Powerful Rugged High Tech 5V to 24V Charger Powergorilla, 21000mAh of, zoals ze ook vermelden, PowerTraveller without boundaries.

Wel, helemaal correct is dit niet natuurlijk, er zijn grenzen. Maar met die grenzen kan ik leven: een opgeladen batterij gaat - met mijn CPAP - exact 12 uur mee. Dus, in uiterste nood, maak ik er 2 korte nachten goede slaap van 6 uur van. Want ja, zonder toestel slapen gaat ook, maar met alle gevolgen aandien en dat wil ik nu juist vermijden. Voor een ander CPAPtoestel met een ander verbruik zal de duurtijd wat hoger of lager zijn.

Wij hebben hem op de zeilboot opgeladen via een pannel met zonne-energie. Elke ochtend ging hij terug aan het zonne-infuus om zijn buikje vol energie te eten om dan weer gerust de nacht in te kunnen gaan. Je kunt de batterij uiteraard opladen via elektriciteit. Er zijn ook matjes op zonne-energie beschikbaar die je op een tent, rugzak of fiets kunt open leggen en zo energie op slaan. Duurt wel wat langer, maar moet ook lukken!

Wij hebben hem uiteindelijk besteld via Vlaamse website PDAShop.be van CoolBlue: PowerTraveller Power Gorilla 21.000 mAh

Link op de Nederlandse website: PowerTraveller PowerGorilla 21.000 mAh
De prijs bedraagt 200€, daarmee is hij ook de duurste (maar ook de krachtigste) in de reeks die aangeboden wordt.

CoolBlue geeft volgende commercieel-technische informatie:


Omschrijving PowerTraveller PowerGorilla 21.000 mAh

Ben je op zoek naar een noodlader die echt veel capaciteit heeft en daardoor bijvoorbeeld meegenomen kan worden op een bergexpeditie? Dan is de PowerTraveller PowerGorilla een ideale keuze. Met zijn 21000 mAh aan capaciteit kun je met een volle PowerGorilla tot wel tien keer een smartphone opladen of meer dan twee keer een tablet! Let wel op dat je hiervoor de 'Gorilla Pad' nodig hebt, die gekocht kan worden in de bundel.

Wat maakt de PowerGorilla zo bijzonder?

De Powertraveller Powergorilla is allereerst natuurlijk bijzonder vanwege zijn grote capaciteit. 21.000 mAh is bijzonder veel. Daarnaast is het uiterlijk ook opmerkelijk te noemen. De afwerking met rubber en metaal geeft een robuuste uitstraling die het product ook kan waarmaken. De PowerGorilla is gemaakt om iedere avontuur te doorstaan. Bovendien krijg je een bijzonder groot aantal gangbare connectoren mee, zoals micro- en mini-usb, maar ook met een set van 8 male notebook connectors en een set van 7 female notebook connectors.

Later hebben we dan nog een andere site ontdekt, die powerbanks vermeld met een hogere capaciteit. Die blijken echter niet zo meeneembaar te zijn en capaciteit/prijsverhouding ligt minder gunstig: Solar Power Supply: Power Packs

Het werkt prima voor mij, ik slaap gerust en wordt goed gezind en vrolijk wakker, en dat is op vakantie toch wel hetgeen je wil!

Veel plezier en mooie vakanties!
Hartelijk,
Karine"