Gezondheid.be

Abonneren op feed Gezondheid.be
Nieuws op gezondheid.be!
Bijgewerkt: 1 min 47 sec geleden

Nederlandse regering wil tabak overal uit het zicht

17 uur 1 min geleden
Behalve speciaalzaken moeten verkooppunten zoals supermarkten en tankstations tegen 2020 alle rookwaren uit het zicht hebben.

Ouderen met kanker hebben nood aan meer ondersteuning

17 uur 1 min geleden
Zorg voor ouderen met kanker in Vlaanderen kan beter, met name wat betreft communicatie en ondersteuning van mantelzorgers. Dat blijkt uit een onderzoek bij huisartspraktijken van de VUB-onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde.

Krachttraining verlaagt kans op metabool syndroom

vr, 18/08/2017 - 00:00
Minder dan een uur krachttraining per week verlaagt de kans op metabool syndroom, een verzamelnaam voor symptomen als overgewicht, hoge bloeddruk en verhoogde bloedsuiker.

Suikerinname tijdens zwangerschap heeft invloed op ontwikkelen allergie

vr, 18/08/2017 - 00:00
Vrouwen die tijdens hun zwangerschap veel suikerhoudende producten eten, vergroten daarmee de kans dat hun kind een allergie ontwikkelt.

Dementie wordt belangrijkste doodsoorzaak

do, 17/08/2017 - 00:00
Dementie is in 2040 naar verwachting de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. Het aantal mensen dat overlijdt als gevolg daarvan zal toenemen van 14.000 in 2015 tot bijna 40.000 in 2040. Dat blijkt blijkt uit een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Verbrandt u meer calorieën als u harder zweet?

wo, 16/08/2017 - 00:00
Het idee zit in de hoofden van velen: meer zweten betekent meer calorieën verbranden. Want hoe meer zweet, hoe beter je training was. Maar klopt dat wel?

Wetenschap waarschuwt voor het gebruik van de menstruatiecup

di, 15/08/2017 - 00:00
Wie geen maandverband of tampon, maar een menstruatiecup gebruikt tijdens ‘die periode van de maand’, doet er goed aan om er heel voorzichtig mee om te springen. Uit een studie aan de universiteit van Lyon is gebleken dat het item een negatieve impact kan hebben op je gezondheid.

Hernieuw jezelf op het GEZONDHEIDSSALON : 4 en 5 november in Brussels Expo !

di, 15/08/2017 - 00:00
ONTDEK de demo’s, workshops en lezingen van… MARTINE PRENEN - EVY GRUYAERT - HILDE DEMURIE - SAARTJE VANDENDRIESSCHE - AAGJE VANWALLEGEHEM - stop darmkanker met Prof. Colemont, … TEST je gezondheid met je persoonlijke gezondheidspas !

Strenge regels voor elektronische sigaret zonder nicotine

ma, 14/08/2017 - 00:00
Sinds 1 juli 2017 is het in Nederland verboden om reclame te maken voor de elektronische sigaret zonder nicotine en is ook het verbod op het verstrekken van deze variant aan jongeren onder de 18 jaar ingegaan.

Geen verhoogd risico op herval borstkanker door zwangerschap

zo, 13/08/2017 - 00:00
Vrouwen die borstkanker hebben gehad lopen geen verhoogd risico op herval als ze zwanger worden. Dat wordt bevestigd in een nieuwe studie van het Brusselse Bordetinstituut die werd voorgesteld op het jaarcongres van de American Society of Clinical Oncology.

Lichaamstemperatuur voorspelt slaapaanval bij narcolepsie

za, 12/08/2017 - 00:00
Bij narcolepsie is het slaap-waakpatroon verstoord. Mensen met deze aandoening komen ’s nachts moeilijk in slaap, terwijl ze overdag vaak slaperig zijn.

Psycholoog wordt terugbetaald

vr, 11/08/2017 - 00:00
Vanaf volgend jaar krijgen mensen met matige psychische problemen een bezoek aan de klinisch psycholoog terugbetaald.

Is luide muziek schadelijk voor ongeboren baby?

do, 10/08/2017 - 00:00
Gehoorschade bij baby’s begint al tijdens de zwangerschap. Wanneer een zwangere vrouw wordt blootgesteld aan lawaai, dan heeft ook haar ongeboren baby daar last van. Daarom raadt audioloog Bart Vinck zwangere vrouwen aan om festivals te mijden.

Al 35 doden door mazelen

wo, 09/08/2017 - 00:00
Het voorbije jaar zijn in Europa al 35 mensen overleden door mazelen. Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie.

Langer leven dankzij koffie?

wo, 09/08/2017 - 00:00
Verschillende media berichtten de afgelopen tijd dat koffie de kans op een langer leven vergroot. Ze baseerden zich daarvoor op twee grootschalige onderzoeken gepubliceerd in het vakblad Annals of Internal Medicine.

Meer legionella-pneumonie in de regio Gent

di, 08/08/2017 - 00:00
De laatste weken ziet de dienst infectieziektebestrijding van het Agentschap Zorg en Gezondheid een stijging van het aantal gevallen van Legionella pneumophila in de regio van Gent, vooral in Oostakker.

Genetisch liefdesexperiment op Lowlands

ma, 07/08/2017 - 00:00
Hoe komt het dat tegenpolen elkaar aantrekken? Volgens onderzoekers van Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zou dat weleens te maken kunnen hebben met uw DNA. Hoe meer dat van elkaar verschilt, hoe beter. Ze gaan hun vermoedens testen op het festival Lowlands, waar ze bezoekers zullen onderwerpen aan DNA-dating.

Nieuwe normen voor glutamaat in voeding

zo, 06/08/2017 - 00:00
Het Europese voedselagentschap EFSA heeft een aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) bepaald voor toegevoegd glutamaat. Tot nu toe bestond er geen ADI voor deze smaakversterker.

Vleesallergie na tekenbeet

za, 05/08/2017 - 00:00
De Nederlandse teek verspreidt niet alleen de ziekte van Lyme, maar ook het alfa-gal syndroom. Door dit syndroom krijgen mensen een vleesallergie.

235 extra overlijdens door hittegolf

vr, 04/08/2017 - 00:00
De periode tussen 19 en 25 juni 2017 kende hoge temperaturen en aanzienlijke ozonconcentraties. Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) nam in die periode een matige oversterfte van 235 extra overlijdens bij de bevolking waar.