Opnemen positionele therapie in algoritme is kosteneffectief

do 18 juni 2015

[Bedrijfsmededeling] Sleep Specialists is een bedrijf voor medische apparatuur dat zich gespecialiseerd heeft in slaaptherapie. Het heeft vandaag aangekondigd dat hun Zzoma positioneringsysteem is gebruikt tijdens een klinisch onderzoek naar de kosteneffectiviteit van het opnemen van positionele therapie in de behandeling van obstructieve slaap-apneu (OSAS). Zzoma  is door de Food and Drug Administration (Verenigde Staten van Amerika) goedgekeurd.

De resultaten werden voorgesteld tijdens de 29e Jaarlijkse Vergadering van de Associated Professional Sleep Societies in Seattle, Washington.

Het nieuwe onderzoek werd uitgevoerd vanuit Temple University in Philadelphia, waarbij patiënten van de Law Enforcement Health Benefits (LEHB) organisatie waren betrokken. Na een screening via een vragenlijst waarmee patiënten met een hoog risico op OSAS waren geïdentificeerd, bleken 54 van de 59 patiënten (91%) OSAS te hebben, tijdens een slaaponderzoek bij hen thuis. In 24% van de gevallen hadden patiënten aan de slaappositie gerelateerde OSAS, waarbij bleek dat, met gebruik van het Zzoma positioneringsysteem als belangrijkste behandeling, een kostenbesparing van 21% werd bereikt, in vergelijking met behandelingen waarbij alle patiënten zouden worden behandeld met Continuous Positive Airway Pressure (CPAP).

Conclusie: Het opnemen van positionele therapie in het behandelingsalgoritme voor OSA is kosteneffectief.

Positionele slaapapneu komt veel voor bij patiënten met obstructieve slaapapneu en de behandeling kan zo eenvoudig zijn als het voorkomen dat de patiënt op zijn of haar rug slaapt. Zzoma is een apparaatje dat op het bovenlijf van de patiënt gedragen wordt, waarbij het de patiënt in de zijligging houdt, hiermee voorkomend dat de patiënt op zijn of haar rug kan draaien. Clinici kunnen Zzoma als eerstelijnsbehandeling voorschrijven of als alternatieve behandeling voor patiënten die orale applicaties, of de CPAP niet verdragen. Een onderzoek in de Journal of Clinical Sleep Medicine wees uit dat Zzoma gelijke resultaten behaalde in vergelijking met CPAP in de behandeling van patiënten met positionele OSAS. Zzoma wordt gebruikt in de behandeling van OSAS in de VSA, Australië, Ierland, Finland, Engeland, Spanje, Denemarken en andere landen.

"Zzoma is zowel een betaalbaar als een comfortabel systeem in vergelijking met CPAP," zegt Sila Yesilsoy, COO van Sleep Specialists, LLC. "Het nieuwe onderzoek toont enkel aan wat wij al wisten: het opnemen van een positioneringsysteem in het behandelingsalgoritme voor slaap-apneu behandeling algoritme is zeer kosteneffectief."

Over Sleep Specialists
Sleep Specialists, LLC is een bedrijf voor medische apparatuur dat zich specialiseert in slaaptherapie. Ons team van gekwalificeerde artsen ontwikkelde Zzoma®, een door de FDA goedgekeurd Klasse II (enkel op voorschrift van de arts) medisch apparaat voor de behandeling van slaapapneu. Het bedrijf heeft haar hoofdvestiging in Bala Cynwyd, Pennsylvania, en werkt met verscheidene distributeurs.

Bron: Sleep Specialists, www.ZzomaOsa.com
in Opnemen positionele therapie in algoritme voor de behandeling van slaap-apneu is kosteneffectief, PRNewswire (Public Relations Nieuwsdienst), Bala Cynwyd, Pennsylvanië, 18 juni 2015.