Tevreden behandeling? | Wandeling Lier+ApneuCaf√© | NKO-arts | Deel je ervaringen

Bekijk hier de nieuwsbrief op de website.

 

17-03

5 november 2017

 

Tevreden over apneubehandeling?

 

Wat kunnen we in Vlaanderen leren van het onderzoek naar tevredenheid van de Nederlandse slaapapneupatiënten? Niet alle cijfers zijn interessant voor Vlaanderen, we pikten er enkele uit (met link naar het volledig rapport).
Geeft de behandeling resultaat? Hoe wordt de kwaliteit van de gezondheid vóór en na de start van de behandeling beoordeeld? Wie verwees door? Is controle wenselijk en hoe verloopt ze? Welke maskers en welke toestellen worden gebruikt? Wie schrijft mra voor? Is men tevreden over de chirurgische ingreep? En tenslotte is men tevreden over het slaapcentrum?

Lees meer...
 
 
Wandeling langs vesten, begijnhof en Zimmertoren Lier, met ApneuCafé
 

ApneuVereniging Vlaanderen nodigt leden en contacten met familie uit op een tweede wandeling. We trekken op zondag 26 november naar Lierke Plezierke voor een 5km wandeling langs de vesten, het begijnhof en de Zimmertoren (foto: Monument voor Tony Bergmann - Vesten Lier).

We sluiten af met een gezellige babbel in een ApneuCafé (voor de liefhebbers mogelijkheid tot een Italiaanse hapje).

Lees meer info en inschrijving...

 
 
De rol van de nko-arts in het multidisciplinair team van het slaapcentrum
 

Prof dr Olivier Vanderveken was één van de gewaardeerde sprekers op onze herfstbijeenkomst 2017. Sinds de mra behandeling (mondbeugel) is opgenomen begin 2017 in de apneu-conventie is deze rol vergroot en meer formeel vastgelegd: zo dient hij/zij verplicht advies te geven als er een mra wordt voorgeschreven. Zie hiervoor ook het interview met prof dr Marc Braem (tandheelkunde) in ApneuMagazine 17-3.

Was je erbij, dan vind je hier de presentatie. Ook uiteraard voor wie er niet bij was, maar je hebt dan wel de uitleg tijdens de presentatie gemist.

Lees meer...

 
 
Deel je ervaringen: reizen, kaakchirurgie, maskers
 

OPROEP: Maximum toegelaten gewicht voor handbagage

Een cpap gebruiker meldt: "Ik ben apneupatiënt en gebruik elke nacht een cpap apparaat. Het toestel mag altijd gratis mee als EXTRA handbagage bovenop de toegestane handbagage. Bij Tuifly doet men wel moeilijk. Daar wordt het gewicht meegerekend in de toegestane 10 kg handbagage. Zo houd ik maar 7 kg over. Wat kan ik daartegen ondernemen?"

Wat zijn jouw ervaringen, welke maatschappijen rekenen wel/niet de cpap mee?

OPROEP: Kaakchirurgie, tevreden of ontevreden?

Een apneu patiënt krijgt te horen dat een mra beugel voor haar niet kan en wordt doorverwezen naar een kaakchirurg. De onderkaak zou moeten naar voor gezet worden. Dit komt nogal ingrijpend over. En de patiënt is op zoek naar ervaring van lotgenoten die een kaakchirurgie achter de rug hebben.

OPROEP: Ervaringen met maskers

ApneuVereniging Vlaanderen heeft van ResMed, Philips Respironics en Fisher & Paykel de meest gangbare maskers ontvangen voor demo-stands op info-avonden. We willen de productinformatie van leveranciers aanvullen met concrete ervaringen van cpap+masker gebruikers. Zowel over de maskers zelf als over de ondersteuning door het slaapcentrum om het meest geschikte masker te vinden.
Reageer op info@ApneuVereniging.be

Reageer via e-mail of bel de ApneuFoon 03 494 27 39...

 
 
 
 
  Aanmelden ApneuNieuws
Afmelden ApneuNieuws
Afmelden alle nieuwsbrieven

Deze nieuwsbrief is een uitgave van
ApneuVereniging Vlaanderen vzw
Huybrechtsstraat 65 bus 5 | 2140 Antwerpen Borgerhout
ApneuFoon 03 494 27 39 | info@ApneuVereniging.be
Bank BE10 0012 9955 7904 | Onderneming 0461.512.736