Bekijk hier de nieuwsbrief op de website

Webinar overgewicht | Peiling overgewicht | Lid & Vriend 2021 | Nieuwjaarswens

ApneuNieuws

21-01

12 januari 2021


Professor Bart Van der Schueren
 

Webinar overgewicht - professor Bart Van der Schueren

 

In onze peiling over de aanbevelingen van het KennisCentrum voor de Gezondheidszorg sprak 70% zich uit voor het opnemen van een Zorgpad Leefstijl in de behandeling van slaapapneu, om onder meer overgewicht aan te pakken (slechts 11% vindt dit overbodig). Niet elke slaapapneu patiënt heeft overgewicht, maar er is wel wederzijdse beïnvloeding. De peiling toont duidelijk dat er een besef is van dit verband en de wil om dit aan te pakken.

Professor Bart Van der Schueren is onze spreker op de eerste webinar van 2021, op dinsdag 19 januari. Hij is voorzitter van BASO, de Belgische Vereniging voor de studie van obesitas, en endocrinoloog aan de Obesitaskliniek van UZ Leuven. Wij zijn benieuwd naar wetenschappelijke inzichten over duurzame oplossingen!

Schrijf je tijdig in!

We vroegen professor Van der Schueren de webinar zelf aan te kondigen.

Klik hier voor Video met professor Van der Schueren en inschrijving...

 
ApneuFolder
 
Peiling Overgewicht
 

Als voorbereiding op de webinar met professor Bart Van der Schueren houden we een anonieme peiling

Hoe ga je zelf om met overgewicht of hoe voorkom je het? Hoe bestrijd je het met of zonder succes? Heeft de slaapapneu diagnose je aangespoord om je leefstijl aan te pakken, zelfde vraag naar aanleiding van de coronapandemie? Overweeg je een maagverkleining of doe je er alles aan om dit te vermijden?

We nodigen je graag uit onze korte anonieme peiling in te vullen, zodat professor Bart Van der Schueren hierop tijdens de webinar kan inpikken.

Vragen verzenden en peiling invullen kan tot zondag 17 januari 2021 om 19u.

Klik hier voor de peiling over overgewicht

 
 
ApneuFolder
 
Leden- en Vriendenbijdrage 2021
 

Ook in coronatijden blijft onze patiëntenvereniging actief. De pandemie heeft onze ApneuKrant niet kunnen tegenhouden, noch de webinars over de aanbevelingen voor de aanpassing van de apneuovereenkomst. Ook dit jaar zetten we in met drie webinars over overgewicht en productinformatie door Philips en ResMed. De webinars in de lente liggen nog niet vast en we zijn erg benieuwd voor het najaar. Kunnen dan terug bijeenkomsten? Zoniet werken we ook webinars uit.

Redenen genoeg om je bijdrage als lid of als vriend te vernieuwen, of om lid (patiënten) of vriend (slaapcentra) te worden. Heb je je bijdrage voor 2021 nog niet betaald? Graag voor eind januari op BE10 0012 9955 7904:

> 27,50 € voor patiënten (leden)
> 50 € of 75 € voor vrienden (slaapcentra) voor resp. 2 of 5 abonnementen

Heb je na 1 oktober 2020 betaald, dan ben je lid (of vriend) tot einde 2021. Heb je hiervoor geen bevestiging ontvangen, bel ons dan even.

 
 
Nieuwjaarswens 2021
 
Nieuwjaarswens 2021
 

Dit jaar hebben we niet gekozen voor een mooie afbeelding. In 2020 leerden we "zoomen" voor bijeenkomsten van vrijwilligers en organiseerden we webinars. We vonden het dan ook gepast onze wensen via een zoomopname over te maken.

En dat leidde zelfs tot een blooper video, want het samen wensen lukte iets minder (tweede video tot het einde kijken)...

Hier vind je beide video's

 
 
 
  Aanmelden ApneuNieuws
Afmelden ApneuNieuws
Afmelden alle nieuwsbrieven

Deze nieuwsbrief is een uitgave van
ApneuVereniging Vlaanderen vzw
Huybrechtsstraat 65 bus 5 | 2140 Antwerpen Borgerhout
03 494 27 39 | info@ApneuVereniging.be
Bank BE10 0012 9955 7904 | Onderneming 0461.512.736