ApneuWandeling | Besparen op apneu? | Maskers | Conventie

Bekijk hier de nieuwsbrief op de website.

 

 

17-01 | 5 juni 2017

 

Schrijf in op de ApneuWandeling op 11 juni!

 

Graag nodigen we jou uit op onze eerste ApneuWandeling. Deze gaat door op 11 juni 2017 (zondag na Pinksterweekend, vaderdag) in het prachtige bos en heide-gebied gelegen op de Belgisch-Nederlandse grens in Putte.
Tegenwoordig heeft iedereen het over gezond eten, sporten en bewegen. In de voorbije ApneuMagazines werd er al gesproken over meer bewegen en gezond eten. Daarom beginnen we bij de ApneuVereniging met wandelingen.
En na de inspanning zitten we samen met een drankje, eventueel een hapje. Kans om bij te praten in een ontspannen sfeer. Leren van elkaars verhalen en samen oplossingen zoeken voor problemen die we allemaal wel eens tegenkomen in onze behandeling.

Lees meer voor inschrijving en praktische info...
 
 
 

ApneuVereniging Vlaanderen lanceert nieuwsbrief

 

Welkom op onze eerste nieuwsbrief, een gratis aanvulling op het driemaandelijkse ApneuMagazine en een verwijzer naar nieuwe artikels op onze website.
ApneuNieuws wordt breed verstuurd naar alle contacten, zowel apneuers als professionals: leden, niet-leden, professionals in een slaapcentrum, bij fabrikanten of thuiszorgverleners, overheid, ziekenfondsen en patiëntenverenigingen. Uiteraard staat het je vrij je uit te schrijven maar ook om iemand anders in te schrijven. De links hiervoor vind je onderaan.
ApneuNieuws houden we kort met aanzetten tot artikels op onze website waar je meer uitleg vindt.
Zoals steeds horen we graag wat je verwacht van informatie, en we zullen ook via deze nieuwsbrief peilen naar ervaringen. Zoals deze keer met maskers, daarover verder meer.
Hartelijke groeten,
Vrijwilligers en bestuur van ApneuVereniging Vlaanderen.

We zijn bereikbaar op 03 494 27 39 of info@ApneuVereniging.be

 

 
 
ApneuMagazine lente 2017: besparen op apneu?
 

We zitten in een besparingsbeleid. Kan er op apneu behandeling bespaard worden? We gingen te rade bij prof dr Wilfried De Backer. Apneu behandelen blijkt erg kosten-effectief te zijn en leidt tot besparing in medische complicaties. Het werd ons hoofdartikel Kosten en Opbrengsten van de apneu behandeling. Een absolute must read!

Verder: centraal slaapapneu, het op afstand volgen wat er met je cpap en masker gebeurt, apneu en reflux, nieuwe behandeling: een "pacemaker" voor de tong, en de gebruikerlijke rubrieken en korte info's.

Alle leden en vrienden van ApneuVereniging krijgen het ApneuMagazine gratis toegestuurd

Lees meer...

 
 
Jouw ervaringen met maskers? Meld ze ons!
 

Via de ApneuFoon en op bijeenkomsten zijn de maskers steeds het belangrijkste onderwerp. We hebben bij de belangrijkste fabrikanten van maskers hun recent aanbod verkregen, zowel neus, mond/neus als neusdoppen. Met de nodige toelichting van Resmed, Fisher&Paykel en Philips Respironics.

We vullen die fabrieksinformatie aan met ervaringen van apneuers. Laat ons jouw ervaringen kennen met het model dat je nu hebt of waarom je van een vorig model bent overgestapt. We weten dat we allen verschillend zijn, maar de ene ervaring kan de andere helpen.

Lees meer...

 
 
 
Wijziging apneu-conventie
 

De apneuconventie regelt de tussenkomst van het RIZIV voor de behandeling van apneu. De conventie werd op 1 januari 2017 op enkele punten gewijzigd, in afwachting van een nieuwe conventie begin 2018.
Nieuw is dat de mondbeugel (mra) wordt opgenomen. Het minimum gemiddeld aantal uren slaap verhoogt van 3u naar 4u, en de bijdrage door de patient te betalen blijft gelijk.

Lees meer...

 
 
Marijke had jarenlang slaapapneu zonder dat ze het wist
 

De Nederlandse website vrouw.nl (een site van de Telegraaf Media Groep) publiceert een interview met Marijke IJff over haar ontdekking van slaapapneu en haar ervaringen met een masker. Marijke IJff weet sinds zes jaar dat ze lijdt aan slaapapneu en slaapt nu met een masker. Ze kwam er door een bizarre wending van het lot achter dat ze slaapapneu heeft. Toen de arts me vertelde dat ik dit had, viel ik bijna van mijn stoel! Dit was nooit in me opgekomen.

Lees meer...

 
 
 
Waarom slapen we zo slecht?
 

42 procent van de Vlamingen is niet tevreden over zijn of haar slaap. 1 op 3 vlamingen heeft zelfs slaapproblemen. We slapen niet alleen steeds minder, maar ook onze slaapkwaliteit gaat achteruit. Naar aanleiding van de dag van de slaap (in 2017 op vrijdag 17 maart) zoekt Pano op één (VRT) uit hoe dat komt en gaat ook op zoek naar oplossingen. Zoals licht. Licht heeft een enorme impact op onze nachtrust. Daglicht toch.

Lees meer...

 
 
 
Gepersonaliseerd masker door 3d printer
 

Met 3d printers worden voorwerpen gemaakt in 3 dimensies. Deze recente technologische mogelijkheid kent vooral een snel toepassingsgebied in de medische sector, omwille van de kenmerkende voordelen: snelheid en vooral personalisering. Het lag dus ook voor de hand dat er gebruik van gemaakt wordt voor gezichtsmaskers, onze gezichten zijn immers allen verschillend. Door een siliconen- of een gelrand kunnen de meeste verschillen opgevangen worden. Een perfecte aansluiting van een masker op een gezicht is een noodzaak om lekkage te vermijden. Vooral de hoge luchtdruk die voor beademing gebruikt wordt stelt de perfecte aansluiting voor een grote uitdaging. Recent startte een nieuw opgericht bedrijf in Nederland met op maat gemaakte maskers.

Lees meer...

 
 
  Aanmelden ApneuNieuws
Afmelden ApneuNieuws
Afmelden alle nieuwsbrieven

Deze nieuwsbrief is een uitgave van
ApneuVereniging Vlaanderen vzw
Huybrechtsstraat 65 bus 5 | 2140 Antwerpen Borgerhout
03 494 27 39 | info@ApneuVereniging.be
Bank BE10 0012 9955 7904 | Onderneming 0461.512.736