Bekijk hier de nieuwsbrief op de website

Gezondheidssalon | Nieuw: Apneukrant en 4 lentebijeenkomsten | Europese PatiëntenForum | Herfstbijeenkomst Mechelen was een succes | ApneuMagazine 19-3

ApneuNieuws

19-05

23 november 2019

Gezondheidssalon

 

Apneulezing en gratis toegang op Gezondheidssalon

 

Op het Gezondheidssalon in FLanders Expo (weekend 30 nov / 1 dec) geeft slaaparts dr Ann Verpeut van het slaapcentrum van AZ Sint-Lucas Gent een lezing over slaapapneu, afspraak op zondag om 11u in zaal 3.
Apneuvereniging Vlaanderen heeft een stand en onze leden en vrienden kunnen gratis toegang aanvragen, zowel voor zaterdag als voor zondag (normaal 10€/dag).

Meer info en aanvraag gratis toegang...

 
ApneuKrant
 
ApneuKrant gelanceerd op bijeenkomst slaapartsen
 

Op 8 november hield BASS, de Belgische Vereniging van Slaaponderzoek en Slaapgeneeskunde, haar herfstbijeenkomst in Gent. De voorzitter van ApneuVereniging Vlaanderen gaf een overzicht van ontwikkeling en nieuwe initiatieven. Als primeur ontvingen de 180 aanwezigen het eerste gedrukte exemplaar van de ApneuKrant, voortaan de Vlaamse bijlage bij het driemaandelijkse Nederlandse ApneuMagazine. Dit eerste nummer wordt verstuurd aan leden en vrienden medio december.

Er was nog een belangrijke aankondiging. In 2020 worden patiëntenbijeenkomsten georganiseerd in (bijna) alle Vlaamse provincies, zoals in de lente in Ieper (Jan Yperman, zaterdag 9 mei), Genk (ZOL, woensdag 22 april), Gent (datum volgt) en Antwerpen (UZA, 7 maart).

De voorzitter eindigde de presentatie met de vraag aan de aanwezige slaapprofessionals: "Waarom zou u niet vriend worden van ApneuVereniging Vlaanderen?". De volledige presentatie is beschikbaar voor download.

Meer verslag en download presentatie...

 
 
EPF Congres Brussel
 
Europese patiënten: 't wordt tijd voor zinvolle patiëntenbetrokkenheid
 

Patiëntenbetrokkenheid, empowerment, er wordt over gepraat... Het Europese Patiënten Forum (EPF) wil dat er werk van gemaakt wordt! EPF hield haar eerste congres in Brussel van 12 tot 14 november onder het thema "Vooruitgaan met zinvolle patiëntbetrokkenheid, op weg naar meer effectieve gezondheidssystemen". Op het congres waren 340 aanwezigen uit 39 landen. ApneuVereniging Vlaanderen was uitgenodigd voor het recent gestarte Europees Netwerk van SlaapApneu PatiëntenOrganisaties (ENSAPO). Het congres werd integraal op internet uitgezonden. We geven een overzicht van alle video's (in Engels) en het programma. Alsof je er zelf bij was.

Klik hier voor de video-opnames...

 
 
Sprekers op Herfstbijeenkomst Sint-Maarten Mechelen
 
Herfstbijeenkomst 2019 in Mechelen was een succes
 

De herfstbijeenkomst op AZ Sint-Maarten op zaterdag 5 oktober 2019 haalt een hoge waardering, zowel inhoudelijk (sprekers) als organisatorisch. De gemiddelde score voor alle onderdelen ligt boven de 4,5 op een schaal van 1 (zeer ontevreden) tot 5 (zeer tevreden). In de evaluatie worden ook heel wat uiteenlopende suggesties en commentaren gegeven.

Het goede resultaat hebben we te danken aan sprekers en vrijwilligers. Dank aan bezielende sprekers dr Muriel Lins, dr Hugo Hardeman en de getuigenis van Harmen! Ook proficiat aan de ondersteunende medewerkers van AZ Sint-Maarten en onze vrijwilligers Véronique, Ria, Ludo en Jan! Zij allen mogen de goede beoordeling als pluimen op hun hoed steken!

Lees detail van beoordelingen en suggesties...

 
 
ApneuMagazine 19-3
 
Heb je deze artikels op onze website gelezen?
 

De televisiereeks "De Slapelozen" op Canvas
4 afleveringen, kan nog uitgesteld bekeken worden.

Wanneer je bang van slapen wordt, kan slaaphygiëne te ver doorslaan

Technologie bij diagnose
We halen drie innoverende bedrijven voor de camera die hun product toelichten om sneller slaapdiagnose vast te stellen

De online versie van ApneuMagazine 19-3
Met onder meer de gevolgen van onbehandelde slaapapneu ons hart en bloedvaten, wat is de meerwaarde van een vragenlijst naar de levenskwaliteit van de apneupatiënt?, hoe worden slaapartsen en medewerkers opgeleid?, getuigenissen en praktische tips.

Heb je onze Facebook pagina al geleukt?...

 
 
 
  Aanmelden ApneuNieuws
Afmelden ApneuNieuws
Afmelden alle nieuwsbrieven

Deze nieuwsbrief is een uitgave van
ApneuVereniging Vlaanderen vzw
Huybrechtsstraat 65 bus 5 | 2140 Antwerpen Borgerhout
03 494 27 39 | info@ApneuVereniging.be
Bank BE10 0012 9955 7904 | Onderneming 0461.512.736