Herfstbijeenkomst | ApneuMagazines | Slaperigheid aan het stuur |

Bekijk hier de nieuwsbrief op de website.

 

19-03

28 juni 2019

 

 

Herfstbijeenkomst 5 oktober in Mechelen

 

AZ Sint-Maarten in Mechelen is verhuisd naar een nieuwbouw. Een mooie gelegenheid om met dit vernieuwde slaapcentrum kennis te nemen en onze herfstbijeenkomst daar te houden. We hadden een babbel met de verantwoordelijke van het slaapcentrum, dr Muriel Lins, tevens spreker op 5 oktober. Ze vindt de keuzemogelijkheid tussen CPAP (masker met luchtdruk) en MRA (mondbeugel) belangrijk. Bekijk hier de video.
Tweede spreker is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse ApneuVereniging, huisarts dr Hugo Hardeman. Hij is goed geplaatst om de rol van de huisarts in de diagnose van slaapapneu toe te lichten.

We stellen het op prijs als je vooraf wil inschrijven, zodat we de bijeenkomst beter kunnen plannen...

Video met dr Muriel Lins, AZ Sint-Maarten...

Meer over de herfstbijeenkomst en inschrijving...

 
 
ApneuMagazine Lente- en Zomernummer in de bus
 

Met een maand vertraging (eind april) is het lentenummer 19-1 van het Nederlandse ApneuMagazine verzonden in Vlaanderen. Onze excuses hiervoor. Het probleem dat de vertraging veroorzaakte, werd ondertussen opgelost en het zomernummer 19-2 werd deze week tijdig verzonden.

Enkele onderwerpen in het lentenummer 19-1: Van apneubestrijding naar patiëntbehandeling: aantal apneus zegt niet alles; Centraal Slaapapneu: als je geluk hebt vinden ze het snel; ervaringen met een mra als je een kunstgebit hebt; over de micro cpap die op sociale media sterk gepromoot wordt;...

En uit het zomernummer 19-2: voor wie het moeilijk heeft met een masker of gebit, hoe helpen en motiveren?; leefstijl: hoe geraak je van buikvet af, feiten en fabels; apneupatiënt blijkt gevoeliger te zijn voor gevolgen van invoering zomertijd; praktische tips voor het onderhoud van masker en over bevestiging van de slang; wat vertelt de wetenschap ons over apneu en geheugen/concentratie?; met de cpap op vakantie, tips om goed voorbereid op stap te gaan.

 

ApneuMagazine 19-1, inhoud en download...

ApneuMagazine 19-2, inhoud en download...

 
 
Waarschuwing voor slaperigheid aan het stuur verplicht vanaf 2022
 

Vanaf 2022 worden nieuwe veiligheidstechnologieën zoals rijstrookassistentie en waarschuwingssystemen voor slaperigheid verplicht in Europese voertuigen. Die slimme veiligheidstechnologie moet passagiers, voetgangers en fietsers beter beschermen zodat het aantal verkeersdoden daalt.

 
Lees meer...
 
 
  Aanmelden ApneuNieuws
Afmelden ApneuNieuws
Afmelden alle nieuwsbrieven

Deze nieuwsbrief is een uitgave van
ApneuVereniging Vlaanderen vzw
Huybrechtsstraat 65 bus 5 | 2140 Antwerpen Borgerhout
03 494 27 39 | info@ApneuVereniging.be
Bank BE10 0012 9955 7904 | Onderneming 0461.512.736