Herfstbijeenkomst | Video Congres Longartsen | Apneu in VRT Journaal

Bekijk hier de nieuwsbrief op de website.

 

18-04

23 september 2018

Herfstbijeenkomst 2018

 

Ben je er bij op de volgende herfstbijeenkomst?

 

Op 20 oktober zijn we te gast in AZ Sint-Vincentius Antwerpen voor onze herfstbijeenkomst 2018! Dr Walter Moorkens (longarts, AZ Sint-Vincentius Antwerpen) belicht de ontwikkelingen van tele-monitoring van CPAP toestellen. Wat is het voordeel voor patiënten als de gegevens elke dag worden doorgestuurd naar het slaapcentrum, en hoe zit het met de privacy? Voor welke patiënten of periodes heeft het een meerwaarde? Dr Evert Hamans (NKO, AZ Jan Palfijn Merksem) heeft zich gespecialiseerd in de heelkundige behandeling van slaapapneu en snurken. Hij spreekt ons over de verschillende operatieve technieken, en met name welke patiënten wel of niet in aanmerking komen voor een operatie. Apneupatiënt Bob Craen gaat op reis en neemt mee... zijn CPAP toestel. Hoe doe je dat, met slaapapneu op reis?

We stellen het op prijs als je vooraf wil inschrijven, zodat we de bijeenkomst beter kunnen plannen...

Meer over de herfstbijeenkomst en inschrijving...
 
 
Video-opnamen van Congres Longartsen in Parijs: ERS 2018
 

Alsof je ter plaatse was! We namen dit jaar korte video-opnamen op de jaarlijkse bijeenkomst van 22.000 longartsen en aanverwanten. We laten Pippa Powell aan het woord, European Lung Foundation, die onze deelname subsidieerde. Een symposium over alternatieven voor CPAP behandeling wordt toegelicht door prof dr Olivier Vanderveken, een van de sprekers. De voorzitters van twee werkgroepen, waaraan we als patiënt deelnamen, prof dr Jan Hedner en prof dr Johan Verbraecken, leggen uit waarmee de werkgroepen bezig zijn. We hadden een babbel met de voorzitster van de Franse federatie van longpatiëntenverenigingen, Marie-Agnès Wiss-Laurent. Tenslotte laten we standhouders hun nieuwigheden voorstellen: Resmed, Fisher&Paykel, Sefam, Breas, Löwenstein.

We zijn ook op zoek naar vrijwilligers die Engelse en Franse interviews willen vertalen. Iets voor jou?

 
Bekijk al onze videos van ERS 2018...
 
 
Apneu in het VRT Journaal
 

We zijn met zijn 110.000 in België. Apneupatiënten zoals jij. Een sterke stijging. Dat merkte ook een journalist van VRT op. Hij trok naar dr Evert Hamans (AZ Jan Palfijn Antwerpen) voor duiding van de sterke groei. Tevens vroeg hij de voorzitter van de ApneuVereniging Vlaanderen het toestel te demonstreren. Het nieuwsitem werd uitgezonden op zaterdagavond 22 september.

 
Bekijk hier het apneu-nieuwsitem in het VRT Journaal...
 
 
  Aanmelden ApneuNieuws
Afmelden ApneuNieuws
Afmelden alle nieuwsbrieven

Deze nieuwsbrief is een uitgave van
ApneuVereniging Vlaanderen vzw
Huybrechtsstraat 65 bus 5 | 2140 Antwerpen Borgerhout
03 494 27 39 | info@ApneuVereniging.be
Bank BE10 0012 9955 7904 | Onderneming 0461.512.736