Vlaams PatiëntenPlatform

Abonneren op feed Vlaams PatiëntenPlatform
Bijgewerkt: 1 uur 5 min geleden

Vlaamse regering voorziet extra middelen en maatregelen om meer personen met een handicap te kunnen helpen

vr, 22/05/2020 - 13:02
De Vlaamse Regering breidt deze regeerperiode de middelen voor personen met een handicap met 300 miljoen euro uit. Dat is vergelijkbaar met de bijkomende middelen uit de vorige regeerperiode en is de tweede grootste budgetuitbreiding ooit. Toch volstaat dit niet om aan de toenemende vragen tegemoet te komen. Daarom besliste de Vlaamse Regering extra maatregelen te nemen. Hierdoor wordt een deel van het budget anders ingezet om aan meer openstaande vragen tegemoet te komen. Door te schuiven met middelen, zullen meer personen met een handicap geholpen worden met een persoonsvolgend budget.

FAQ Corona

vr, 10/04/2020 - 20:50

FAQ Corona

vr, 10/04/2020 - 15:45

Persbericht VPP: Preventie quarantaine: VPP vraagt duidelijke regeling voor hoogrisicopatiënten of familie van hoogrisicopatiënten

do, 09/04/2020 - 15:02
Hoogrisicopatiënten maken zich ernstige zorgen om een coronabesmetting op te lopen. Zij willen er alles aan doen om dit te vermijden. Het gaat om personen met diabetes, hartziektes, long- of nieraandoeningen en personen van wie het immuunsysteem verzwakt is. Ook familieleden van hoogrisicopatiënten zijn bezorgd om hen te besmetten. Het Vlaams Patiëntenplatform vraagt dat er een duidelijke regeling komt zodat hoogrisicopatiënten of familie van hoogrisicopatiënten preventief in quarantaine kunnen gaan. Momenteel is het voor werkgevers en artsen moeilijk om eenvormige maatregelen te nemen omdat er geen duidelijke afspraken zijn.

Stel jij zorg uit omwille van het coronavirus? Neem deel aan onze bevraging!

vr, 03/04/2020 - 14:59
Het Vlaams Patiëntenplatform wil met een bevraging in kaart brengen hoeveel zorg wordt uitgesteld, welke zorg wordt uitgesteld en wat de gevolgen daarvan zijn.

Reactie VPP op persbericht Belgambu

di, 31/03/2020 - 17:49
Het VPP is gekend als betrouwbare partner die de stem van de patiënt in de gezondheidszorg behartigt. We gaan altijd een positieve, constructieve dialoog aan. De dialoog met de beroepsvereniging van de ambulancediensten over kwaliteit, veiligheid, betaalbaarheid en gepast klachtenbeleid loopt al meer dan 14 jaar positief en constructief.

Persbericht VPP: Extra kosten voor niet-dringend patiëntenvervoer doorrekenen aan patiënt is ongepast

di, 31/03/2020 - 09:36
Het Vlaams Patiëntenplatform vzw reageert verontwaardigd op het advies van Belgambu, de Belgische Beroepsvereniging van Ambulancediensten, aan haar leden. Belgambu adviseert haar leden om extra tarieven voor het vervoer van patiënten met een besmettingsrisico op COVID-19 in te voeren. De extra kosten, tussen € 49 en € 83, komen bovenop de normale tarieven van het patiëntenvervoer. Op deze manier willen de ambulancediensten kosten voor onder andere persoonlijke beschermingsmiddelen of decontaminatiematerialen compenseren.

Persbericht VPP: Vlaams Patiëntenplatform bezorgt tablets aan coronapatiënten

wo, 25/03/2020 - 09:46
Het Vlaams Patiëntenplatform bezorgt 165 tablets aan de Vlaamse ziekenhuizen voor coronapatiënten die er behandeld worden. “We hopen dat patiënten die omwille van het coronavirus geïsoleerd worden op die manier nauw contact kunnen houden met familie en vrienden. Een ziekte zoals corona heeft niet alleen een fysieke maar ook een mentale impact op patiënten. Steun krijgen van familie en vrienden is in zo’n omstandigheden zeer waardevol”, zegt Ilse Weeghmans, directeur van het Vlaams Patiëntenplatform.

Bereikbaarheid Vlaams Patiëntenplatform

ma, 16/03/2020 - 08:42
Omwille van het coronavirus werken we de komende weken zoveel mogelijk van thuis uit. Hierdoor is er geen telefonische permanentie tot en met vrijdag 3 april. Je kan ons steeds bereiken via mail. Bedankt voor jouw begrip.

Activiteiten VPP geannuleerd

do, 12/03/2020 - 19:18
Omwille van het coronavirus hebben we beslist om alle activiteiten van het VPP met patiënten tot en met eind maart te annuleren. De algemene vergadering van 28 maart en het uitwisselingsmoment rond patiëntenparticipatie in de eerste lijn op 17 maart zullen dus alvast niet plaatsvinden.