Vlaams PatiëntenPlatform

Abonneren op feed Vlaams PatiëntenPlatform
Bijgewerkt: 54 min 26 sec geleden

Oproep getuigen voor mini-documentaire reeks over werkgerelateerde stress & burn-out

di, 15/01/2019 - 12:08
In het voorjaar van 2019 lanceren het ministerie van Sociale Zaken van minister Maggie De Block en de FOD Sociale Zekerheid een campagne rond Stress en Burn-out gerelateerd aan het werk. Gekoppeld aan deze campagne wordt er gewerkt aan een website die al de informatie rond het thema verzamelt en waar alle betrokkenen terecht kunnen voor het inwinnen van advies en antwoorden over het thema. Het VPP gaf mee input over de inhoud van deze website.

Vacature begeleider groepen Geestelijke Gezondheid

do, 20/12/2018 - 16:28
Het Vlaams Patiëntenplatform zoekt een begeleider groepen Geestelijke Gezondheid

Vacature beleidsmedewerker

do, 20/12/2018 - 16:19
Het Vlaams Patiëntenplatform zoekt een beleidsmedewerker.

Persbericht VPP: MyHealthViewer: een geïntegreerd platform met alle gezondheidsinformatie voor patiënt is stapje dichterbij

di, 27/11/2018 - 16:42
Vandaag werd de MyHealthViewer (MHV) gelanceerd. Op dit patiëntenportaal kunnen burgers o.a. hun medicatieschema, vaccinaties, bevolkingsonderzoeken, het dossier van Kind & Gezin over hun kinderen en een samenvatting van het patiëntendossier (Sumehr) bekijken.

Column: Feest van de democratie

vr, 02/11/2018 - 08:48
Vlaanderen wordt ingedeeld in eerstelijnszones: 60 om precies te zijn. In die eerstelijnszones zullen zorgverleners, diensten, organisaties én lokale besturen elkaar vinden om echt werk te maken van integrale zorg. Dat is niet alleen mijn wens maar ook gewoon het doel van de hervorming van de eerste lijn waar we met heel veel stakeholders hard aan werkten.

Persbericht VPP: Vlaams Patiëntenplatform bezorgd over richtlijnen duur arbeidsongeschiktheid

do, 25/10/2018 - 13:33
Minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block wil richtlijnen vastleggen over de duur van de arbeidsongeschiktheid. Het zal gaan om acht ziektebeelden, namelijk lage rugpijn, problemen van de spiergroep, rotator cuff, borstkanker, infarct, milde depressie en burn-out, carpal tunnel en knieprothese.

Persbericht VPP: Vlaams Patiëntenplatform blij dat recht op vergeten opgenomen wordt in verzekeringswetgeving

wo, 17/10/2018 - 11:58
Minister Kris Peeters kondigde vandaag aan dat verzekeringen niet meer duurder mogen zijn voor mensen die ooit ziek waren of nog kampen met een aandoening die onder controle is. Hij zou daarvoor het ‘recht op vergeten invoeren’ in de verzekeringswetgeving. Het Vlaams Patiëntenplatform is blij met het plan van Kris Peeters.

Column: Snel en flexibel gegevens delen met de patiënt

do, 11/10/2018 - 11:37
Goede zorg voor patiënten betekent in de eerste plaats dat gegevens gedeeld worden zodat de patiënt niet 'de rode draad' is van zijn eigen zorg. Een werkende e-health waarin alle diensten naadloos, net zoals de zorg, op elkaar aansluiten en de patiënt maar één keer moet inloggen om een overzicht te krijgen van zijn of haar zorg. Met uiteraard eigen aanvullingen, metingen, info over de zorg thuis, ...