Vlaams PatiëntenPlatform

Abonneren op feed Vlaams PatiëntenPlatform
Bijgewerkt: 53 min 36 sec geleden

Column: De MAF: geen exotisch beestje maar een toegankelijkheidsmaatregel voor chronisch zieken

ma, 20/08/2018 - 09:50
Kent u als arts of als lezer van de Artsenkrant de maximumfactuur? Het is een goed systeem om personen met hoge medische kosten financieel bij te staan. Concreet betekent het dat alle remgelden worden opgeteld en dat als je boven een bepaald bedrag eindigt (de teller), je geen remgelden meer moet betalen dat kalenderjaar.

3 vacatures bij het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ)

di, 14/08/2018 - 13:54
Het VIKZ werd eind 2017 opgericht en is een overkoepelende structuur waarbinnen de algemene ziekenhuizen, de instellingen van geestelijke gezondheidszorg, de eerstelijnszorg en de ouderenzorg hun gevoerde kwaliteitsbeleid kunnen ontwikkelen. Voor de verdere uitbouw van VIKZ lopen vacatures voor Data-analisten, een Coördinator en een Office manager.

Lees het interview met minister Vandeurzen in onze nieuwsbrief van juni

vr, 29/06/2018 - 09:52
In onze nieuwsbrief van juni 2018 interviewden we minister Jo Vandeurzen over de eerstelijnshervorming, zoomen we in op het systeem van toegelaten arbeid en vertelt Lieven Annemans hoe geld onze gezondheid bepaalt.

Column: Artsenverkiezingen: de wishlist van de patiënt

di, 26/06/2018 - 11:44
De artsenverkiezingen lopen. Op Twitter gaat het er hevig aan toe en worden standpunten met scherpe woorden verdedigd. Allemaal om het artsen beter te maken en gelukkig (hoop ik toch) ook voor de patiënt. Omdat artsenverkiezingen kijken naar de toekomst van de zorg, dacht ik: laat ik een inspiratielijstje maken vanuit het standpunt van de patiënt...