Herfstbijeenkomst 2018

za 20 oktober 2018
Onze herfstbijeenkomst op zaterdag 20 oktober gaat dit jaar door op AZ Sint-Vincentius. Je kan ook nu weer rekenen op een boeiende namiddag.
 
Dokter Walter Moorkens, longarts, AZ Sint-Vincentius Antwerpen, onderhoudt ons over telemonitor­ing. Van steeds meer CPAP gebruikers wordt via beveiligde netwerken therapiege­gevens van het CPAP toestel doorgestuurd, die door de slaapcentra opge­volgd kun­nen worden. Hoe veilig is deze uitwisseling, hebben ze een meer­waarde, en voor welke patiënten of periodes hebben ze nut?
 
Dokter Evert Hamans, NKO-arts, AZ Jan Palfijn Merksem, bestuurslid van International Surgical Sleep Society, heeft zich over de afgelopen 20 jaar gespecialiseerd in de heelkundige behandeling van slaapapneu en snurken. Hij spreekt ons over de verschillende operatieve technieken, en met name welke patiënten wel of niet in aanmerking komen voor een operatie. De techniek van de slaapendoscopie speelt hierin een cruciale rol.
 
Een demostand met alle gangbare maskers en MRA die onze vereniging verzameld heeft, laat je toe ter plaatse kennis te maken met andere modellen en ervaringen uit te wisselen.
Tijdens de pauze zorgen we voor een drankje en fruit.
 
Zoals gewoonlijk zijn alle apneupatiënten (en medewerkers) van alle slaapcentra welkom. Aarzel niet om je in te schrijven. Klik op "Lees verder" voor praktische info en inschrijving.
 

Praktisch

zaterdag 20 oktober 2018 van 14u tot 17u
AZ Sint-Vincentius, Grote Aula
Sint-Vincentiusstraat 20, 2018 Antwerpen

Bereikbaar met trams 2, 6, 7, 15 en stadsbussen 17 en 40 (vervangt tijdelijk tram 4)
Parking ziekenhuis is gratis voor deelnemers aan de bijeenkomst
 

Graag vooraf inschrijven

Inschrijven kan ook telefonisch op 03 494 27 39
Inkom 5€ | verhoogde terugbetaling 2€ | leden gratis