Gezondheid.be

Abonneren op feed Gezondheid.be
Nieuws op gezondheid.be!
Bijgewerkt: 15 min 52 sec geleden

Dure bloedverdunners niet beter dan aspirine bij behandeling stent in kransslagader

15 uur 55 min geleden
De nieuwste, krachtige en dure bloedverdunners zijn niet beter zijn dan aspirine in de behandeling van patiënten met een stent in een bloedvat van het hart. Dat blijkt uit onderzoek aan de UHasselt en het Jessa Ziekenhuis.

De meest voorkomende meisjesnaam ter wereld is …

15 uur 55 min geleden
Als jullie een kindje verwachten is het vaak lastig kiezen welke naam je jullie baby zullen geven. Of waren jullie er in geen tijd uit? In andere landen en culturen zal je niet snel een ‘Lieve’ of ‘Sofie’ tegenkomen, maar die laatste lijkt wel veel op de meest voorkomende meisjesnaam ter wereld.

Het grote survival ABC voor de eerste dagen met je baby

15 uur 55 min geleden
De eerste weken van je baby zijn er zoveel ‘eerste keren’ dat je je afvraagt waarom er geen opleiding bestaat voor kersverse moeders. Daarom hebben we een survival ABC opgesteld vol onmisbare kennis voor de eerste dagen met je baby.

Minder zwangerschapsvergiftigingen en premature bevallingen door telemonitoring

ma, 22/10/2018 - 00:00
Telemonitoring bij vrouwen met een risicozwangerschap zorgt voor een derde minder zwangerschapsvergiftigingen én vermindert de kans op een premature bevalling met de helft. Dat blijkt uit onderzoek aan de UHasselt waarbij zwangere vrouwen met een te hoge bloeddruk thuis dagelijks hun bloeddruk dagelijks moesten meten, die gegevens werden dan opgevolgd door het ziekenhuis.

1 op 3 Belgen heeft hoorproblemen. U ook?

ma, 22/10/2018 - 00:00
Het gehoor gaat langzaam achteruit en vaak zonder dat u het merkt. Of toch? U zet de tv ietsje harder, u moet vaker uw gesprekspartners vragen om iets te herhalen. Test zelf makkelijk uw gehoor dankzij de online hoortest. Achteraf krijgt u een gedetailleerd verslag, gratis en helemaal vrijblijvend.

Handleiding voor hippe mama’s

ma, 22/10/2018 - 00:00
Je herinnert je vast nog het moment waarop je dacht: ‘Ik word later een véél hippere moeder dan mijn eigen mama.’ Ondertussen is later aangebroken en heeft je coolness net zoals je stevige borsten het hazenpad gekozen. Daarom delen we graag deze handleiding voor hippe mama’s

UZ Brussel / Nieuwe behandeling melanoompatiënten

zo, 21/10/2018 - 00:00
In het UZ Brussel werd in het kader van een studie voor het eerst een melanoompatiënt behandeld met een ‘intelligent anti-kanker virus’ in combinatie met dendritische cellen (lichaamseigen cellen die kankercellen aanvallen en onschadelijk maken).

De driftbuien van je peuter kun je in de volgende categorieën onderverdelen

za, 20/10/2018 - 00:00
Op emotioneel vlak zit een peuter op een rollercoaster. Niet moeilijk dat hij regelmatig een driftbui krijgt. De oorzaken van die uitbarstingen van je (b)engeltje kun je opdelen in 7 categorieën.

Doe je graag een dutje? Wetenschappers hebben een idee waarom

za, 20/10/2018 - 00:00
Wetenschappers van de University of Tsukuba in Japan hebben onderzocht waarom sommige muizen meer slapen dan andere. Uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat een mutatie in een eiwit daar voor iets tussen zit.

IQOS: even schadelijk als sigaretten

za, 20/10/2018 - 00:00
IQOS (I-Quit-Ordinary-Smoking) is een soort 'sigaret' die werd ontwikkeld door tabaksproducent Philip Morris. Het product ziet eruit als een pen waarin een 'verkorte' filtersigaret wordt geschoven. Die wordt verhit en zo komt er damp vrij.

Wat als uw kind zich niet gedraagt zoals u van een jongen of meisje verwacht?

vr, 19/10/2018 - 00:00
Sommige kinderen gedragen zich niet zoals de maatschappij van een jongen of meisje verwacht. Zowel innerlijk als uiterlijk beantwoorden ze niet altijd aan het klassieke genderpatroon. Dat betekent niet meteen dat ze transgender zijn, maar hun ouders vragen zich wel vaak af wat er aan de hand is en hoe ze ermee moeten omgaan.

8 soorten fruit die stiekem veel suiker bevatten

vr, 19/10/2018 - 00:00
Het aloude gezegde luidt ‘an apple a day keeps the doctor away‘, maar is dat ook echt zo? Volgens sommige voedingsdeskundigen zijn bepaalde soorten fruit verborgen suikerbronnen.

Nieuwe campagne: “Rook niet binnen als de poetsvrouw komt”

vr, 19/10/2018 - 00:00
“Rook niet binnen als de poetshulp of verzorgende aan het werk is en verlucht vooraf de woning.” Dat vragen de koepels van de dienstenchequebedrijven en de diensten voor gezinszorg, die samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven en Kom Op Tegen Kanker hierover een campagne opzetten.

Kankerstatistieken: de schattingen voor 2018 zijn niet rooskleurig...

do, 18/10/2018 - 00:00
Het IARC (Internationaal Centrum voor Kankeronderzoek) heeft zijn jaarlijks GLOBOCAN-rapport gepubliceerd waarin de kankerstatistieken worden weergegeven. Tegen eind 2018 zal het aantal nieuwe gevallen van kanker in België met 8 procent gestegen zijn vergeleken met de laatste bekende cijfers (2015).

Gebruik van benzodiazepinen samen met opioïden is gevaarlijk

wo, 17/10/2018 - 00:00
Gelijktijdig gebruik van benzodiazepinen (en aanverwante slaap- en kalmeermiddelen) en opioïden (pijnstillers of hoestmiddelen) kan leiden tot sedatie, ademhalingsdepressie, coma en de dood.

Waarom het zo belangrijk is contact te houden met je vrienden wanneer je een kind hebt

wo, 17/10/2018 - 00:00
Wanneer je een kind krijgt komt je in een nieuwe wereld terecht. Die is vaak nogal geïsoleerd van je vroegere leven want al je tijd en energie gaan naar dat kleine wonder. Toch mag je je vrienden niet vergeten.

Waarom je kind omkopen geen goed idee is

wo, 17/10/2018 - 00:00
Iedere ouder heeft het weleens gedaan: je kind omkopen opdat hij eindelijk eens zou doen wat jij wilt. Je weet eigenlijk wel dat het niet mag, maar soms kun je niet anders. Toch zou je er beter nog eens over nadenken.

Last van acne symptomen en puistjes ?

di, 16/10/2018 - 00:00
Er is een nieuwe, duurzame en natuurlijke oplossing die de huidflora beschermt, versterkt en herstelt. Revolutionaire ontwikkeling in samenwerking met universiteit Antwerpen na meer dan 10 jaar onderzoek.

65-plusser voelt zich pas ‘oud’ vanaf 80

di, 16/10/2018 - 00:00
Belgische senioren zijn opvallend gelukkig ... en seksueel actief

7 tips voor een goede nachtrust in het derde trimester

ma, 15/10/2018 - 00:00
Welkom bij de laatste loodjes van het derde trimester! Merk jij ook dat je na die energieboost in het tweede trimester nu slecht slaapt? Deze tips helpen je vast om een goede nachtrust te hebben.

Pagina's