Gezondheid.be

Abonneren op feed Gezondheid.be
Nieuws op gezondheid.be!
Bijgewerkt: 27 min 38 sec geleden

Hoe behoud je zo goed mogelijk je levenskwaliteit bij borstkanker?

21 uur 59 min geleden
Stel dat je kanker krijgt. Zou je dan de financiële middelen hebben om je levenskwaliteit zo goed mogelijk te behouden?

25 procent van de kankeroverlevers lijdt aan hart- en vaatziekten

21 uur 59 min geleden
Kankerpatiënten overlijden vaak aan hart- en vaatziekten of ontwikkelen sneller een cardiovasculaire ziekte. Zowel radiotherapie als chemotherapie kunnen schadelijke effecten hebben op het cardiovasculaire systeem.

Richtlijnen over hoeveelheid beweging, slaap en schermtijd voor kinderen

21 uur 59 min geleden
De Wereldgezondheidsorganisatie publiceert voor het eerst richtlijnen over hoeveel beweging, slaap en schermtijd kinderen onder de 5 jaar nodig of mogen hebben. De richtlijnen variëren per leeftijdscategorie.

Waarom anticonceptiemiddelen soms falen

vr, 17/05/2019 - 00:00
Vrouwen die zwanger raken terwijl ze anticonceptiemiddelen gebruiken, dragen mogelijk een gen dat de werkzame stoffen in het middel afbreekt.

Meer energie nodig? Het Zweedse gökotta kan je leven veranderen

vr, 17/05/2019 - 00:00
Wil je graag wat meer uit je dagen halen? Dan is de Zweedse levensstijl gökotta misschien iets voor jou. Het woord - dat in het Nederlands geen letterlijke vertaling heeft - betekent zoveel als ‘vroeg opstaan om de vogeltjes te horen zingen’ en zou je vol goede moed én energie aan de dag laten beginnen.

'Wait and see’ methode is effectief bij boezemfibrilleren

vr, 17/05/2019 - 00:00
48 uur afwachten bij recent geconstateerd boezemfibrilleren is net zo effectief als het acuut toepassen van cardioversie met een elektroshock of infuusmedicatie. Het hartritme herstelt in bijna 70 procent van de gevallen namelijk spontaan.

Herken de tekenen van diabetes bij kinderen

vr, 17/05/2019 - 00:00
Diabetes type 1 is één van de meest voorkomende chronische ziekten bij kinderen. Het komt erop aan de eerste tekenen tijdig te herkennen en ze vooral niet te onderschatten.

Kankerpatiënten betalen straks niet meer voor dure tandzorg

do, 16/05/2019 - 00:00
Kankerpatiënten en mensen met anodontie hoeven binnenkort niet meer te betalen voor dure restauratieve tandzorg zoals het plaatsen van implantaten, bruggen of kronen. Ze zullen ook niets meer moeten voorschieten; de betaling wordt rechtstreeks geregeld tussen de overheid en de zorgverleners.

Zonnebaden: hoe kun je je huid voorbereiden?

do, 16/05/2019 - 00:00
Op mooie dagen zou je je graag neervlijen op een zonnige strandstoel. Doel: komaf maken met die witte huid en er stralend uitzien. Maar niet zo snel! De zon is een valse vriend waartegen je je huid moet beschermen – tijdens, maar ook vóór het bruinen.

Een handig wistjedatje voor in de keuken: vlees bakken

do, 16/05/2019 - 00:00
Hoe bak je op een correcte manier een stuk vlees in de pan? Het lijkt 'a piece of cake', maar het vraagt toch wel wat knowhow.

Hoge Gezondheidsraad waarschuwt voor “beschavingsziekten”: neem geen tattoo, vermijd granola en pas op met nagellak

wo, 15/05/2019 - 00:00
De Hoge Gezondheidsraad heeft een lange lijst aanbevelingen klaar om te vermijden dat chemische en hormoonverstorende stoffen onze gezondheid nog langer schaden. Naast bekende adviezen over alcohol, tabak en gsm-gebruik worden ook minder evidente tips opgelijst.

Infosessie: Sitwear

wo, 15/05/2019 - 00:00
Ik ben Steven Claeys, ik ben 28 en verlamd als tetrapleeg sinds mijn ongeval in Australië in 2014. Door mijn werk rond aangepaste kledij voor rolstoelgebruikers heb ik veel geleerd over de gevaren van een zittende levensstijl en wat de langdurige, pijnlijke gevolgen kunnen zijn van een foute keuze in rolstoel, kussen of kledij.

Infosessie: Dementie: ‘Muziek en ons brein’

wo, 15/05/2019 - 00:00
Muziek heeft een speciale plaats in ons brein. Samen muziek maken, blijkt voor velen een goed middel te zijn om opnieuw en positief contact te hebben met de persoon met dementie.

Lopen koffie- of theedrinkers meer risico op slokdarmkanker?

di, 14/05/2019 - 00:00
Koffie, thee of andere dranken te warm of heet drinken zou mogelijk het risico kunnen verhogen, aldus de Wereldgezondheidsorganisatie. Dat zou het geval zijn vanaf meer dan 65 °C.

Acute hartaanval bij jonge vrouwen: een onderschatte ziekte

di, 14/05/2019 - 00:00
Een bijzonder type hartaanval treft jonge vrouwen zonder risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Het gaat om een acuut hartfalen veroorzaakt door een spontane scheur of bloeding in een gezonde bloedvatwand.

21 aanbevelingen voor verantwoord antibioticagebruik

di, 14/05/2019 - 00:00
Het onverantwoord gebruik van antibiotica bij mens en dier maakt bacteriën steeds sneller resistent. Dit heeft overlijdens, meer ziekenhuisopnames en een langere ziekteduur tot gevolg.

Vijf kledingtips om er slanker uit te zien

ma, 13/05/2019 - 00:00
Heb je een maatje meer en wil je er graag wat slanker uitzien? Maak dan de juiste stijlkeuzes. Wij zetten de vijf beste vestimentaire tips voor volslanke vrouwen op een rijtje.

Baby’s steeds meer slachtoffer brandwonden door hete vloeistoffen

ma, 13/05/2019 - 00:00
Baby’s en peuters worden vaker dan andere leeftijdsgroepen met ernstige brandwonden opgenomen in een Nederlands brandwondencentrum.

Wetenschappers ontdekken manier om botverlies door osteoporose te beperken

ma, 13/05/2019 - 00:00
Wetenschappers van de KU Leuven hebben een manier gevonden om tegelijkertijd botaanmaak te stimuleren en botafbraak te verminderen.

Wil jij constipatie natuurlijk oplossen? Ontdek natuurlijke remedies en adviezen

ma, 13/05/2019 - 00:00
Constipatie kan ook natuurlijk worden opgelost zonder gebruik van medicatie.