Vlaams PatiëntenPlatform

Abonneren op feed Vlaams PatiëntenPlatform
Bijgewerkt: 48 sec geleden

Column: Open dialoog, ook na een medisch incident?

di, 22/01/2019 - 13:37
Maakte u als arts al eens een medisch incident mee? Ik hoop voor u en voor onze patiënten van niet. Indien toch, hoop ik dat u als 'second victim' de nodige ondersteuning kreeg van een hoofdarts of van uw directie in het ziekenhuis.

Oproep getuigen voor mini-documentaire reeks over werkgerelateerde stress & burn-out

di, 15/01/2019 - 12:08
In het voorjaar van 2019 lanceren het ministerie van Sociale Zaken van minister Maggie De Block en de FOD Sociale Zekerheid een campagne rond Stress en Burn-out gerelateerd aan het werk. Gekoppeld aan deze campagne wordt er gewerkt aan een website die al de informatie rond het thema verzamelt en waar alle betrokkenen terecht kunnen voor het inwinnen van advies en antwoorden over het thema. Het VPP gaf mee input over de inhoud van deze website.

Vacature begeleider groepen Geestelijke Gezondheid

do, 20/12/2018 - 16:28
Het Vlaams Patiëntenplatform zoekt een begeleider groepen Geestelijke Gezondheid

Vacature beleidsmedewerker

do, 20/12/2018 - 16:19
Het Vlaams Patiëntenplatform zoekt een beleidsmedewerker.

Persbericht VPP: MyHealthViewer: een geïntegreerd platform met alle gezondheidsinformatie voor patiënt is stapje dichterbij

di, 27/11/2018 - 16:42
Vandaag werd de MyHealthViewer (MHV) gelanceerd. Op dit patiëntenportaal kunnen burgers o.a. hun medicatieschema, vaccinaties, bevolkingsonderzoeken, het dossier van Kind & Gezin over hun kinderen en een samenvatting van het patiëntendossier (Sumehr) bekijken.

Column: Feest van de democratie

vr, 02/11/2018 - 08:48
Vlaanderen wordt ingedeeld in eerstelijnszones: 60 om precies te zijn. In die eerstelijnszones zullen zorgverleners, diensten, organisaties én lokale besturen elkaar vinden om echt werk te maken van integrale zorg. Dat is niet alleen mijn wens maar ook gewoon het doel van de hervorming van de eerste lijn waar we met heel veel stakeholders hard aan werkten.