Gezond & Psycho (De Standaard)

Abonneren op feed Gezond & Psycho (De Standaard) Gezond & Psycho (De Standaard)
De Standaard : Hoofdsectie Ds Live
Bijgewerkt: 24 min 48 sec geleden

Sadtopographies verzamelt de meest deprimerende plaatsen van Google maps

zo, 07/04/2019 - 17:20

Wie in de Vortekoestraat of Oude Zak woont, kan het beamen: er zijn elegantere adressen te vinden. Toch kan het altijd erger, zo bewijst Instagrammer Sadtopographies. Hij zoekt de meest deprimerende plaatsnamen op, en verzamelt ze op zijn account. Van Disappointment Island tot Worthless Road: dit zijn de meest beklagenswaardige plaatsnamen op Google Maps.

‘Verticaal bos’-architect bouwt in Antwerpen

28 min 21 sec geleden
De Italiaanse architect Stefano Boeri (62) realiseert zijn eerste project in België. Voor de Antwerpse uitbreidingswijk Nieuw Zuid ontwerpt hij het ­Palazzo Verde.

Opnieuw koud en droog, ‘s nachts (smeltende) sneeuw

28 min 24 sec geleden

Ook zaterdag krijgen we droog en koud weer met opklaringen en wolkenvelden, ’s avonds neemt de bewolking in het westen toe. Daar kunnen eventueel enkele vlokjes sneeuw vallen.

Australië erkent West-Jeruzalem als hoofdstad van Israël

47 min 21 sec geleden

In navolging van de Verenigde Staten heeft ook Australië West-Jeruzalem formeel erkend als de hoofdstad van Israël. Toch gaat Australië zijn ambassade nog niet onmiddellijk verhuizen uit Tel Aviv.

Charleroi doet thuisreputatie eer aan

4 uur 3 min geleden

AA Gent veerde na de rust op, maar deed niets met die wederopstanding. Charleroi profiteerde dan maar tijdens de gebruikelijke Mazzu-time.

‘Gesjoemel, corruptie, zwart geld,maar de mensen blijven toch komen’

4 uur 3 min geleden

Zo prachtig de voetbalzomer en het WK waren, zo pijnlijk was het najaar met Operatie Schone Handen en Football Leaks. Wat doet dit met voetbalanalisten Peter Vandenbempt en Wesley Sonck?

‘Winnen is een must’

4 uur 3 min geleden

BMC is dood, leve CCC. In het Spaanse Denia stelde de radicaal vernieuwde ploeg rond Greg Van Avermaet (33) zich vrijdag voor. Een ploeg met ‘minder centen en minder goede coureurs’, beseft de kopman.

Euromillions Basket League. Derde zege op rij voor Bavcevic bij Spirou, Luik klopt Mechelen

vr, 14/12/2018 - 23:44

Nika Bavcevic heeft zijn start als coach van Charleroi niet gemist. Na een dubbele bekerzege knoopt Spirou onder zijn bewind ook in de competitie aan met de zege. Charleroi ging in Hasselt met 79-88 winnen op de elfde speeldag in de Euromillions Basketbal League. Luik klopt Kangoeroes Mechelen op eigen parket met 92-83.

Mars tegen Marrakech mag als 'statische betoging' doorgaan

vr, 14/12/2018 - 22:56
De organisatoren van de ‘Mars tegen Marrakech’, zondag in Brussel, mogen een ‘statische betoging’ houden op het Schumanplein. Dat heeft de Raad van State vrijdagavond beslist.

Charleroi duikt dankzij twee late goals tegen AA Gent top zes weer in

vr, 14/12/2018 - 22:35
Charleroi heeft het hem weer geflikt in ‘Mazzu-time’. Voor de zoveelste keer besliste het team van coach Felice Mazzu in de absolute slotfase een match. Dit keer was AA Gent het slachtoffer. Late goals van Victor Osimhen (86ste minuut) en Massimo Bruno (94ste minuut) bezorgden Charleroi een 2-0-zege die de ploeg voorbij Gent naar de zesde plaats in het klassement loodst.

Wall Street doet forse stap terug

vr, 14/12/2018 - 22:25

De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke minnen gesloten. Zorgen over de staat van de wereldeconomie kregen de overhand bij beleggers.

Krappe meerderheid voor coalitie Denderleeuw

vr, 14/12/2018 - 22:06

Twee maanden na de lokale verkiezingen is er een coalitieakkoord gesloten in het Oost-Vlaamse Denderleeuw. LvB, CD&V en Groen gaan samen in zee, bevestigt huidig burgemeester Jo Fonck van LvB. De drie partijen hebben een zeer krappe meerderheid van 14 op 27 zetels. Verkiezingswinnaar Vlaams Belang blijft op de oppositiebanken.

Originele uitgave van Marcel Proust onder de hamer voor recordbedrag

vr, 14/12/2018 - 21:33

De originele uitgave van ‘De kant van Swann’ (‘Du côté de chez Swann’) van de Franse schrijver Marcel Proust is vrijdag onder de hamer gegaan voor 1,51 miljoen euro. Dat is een wereldrecord voor een originele uitgave in het Frans, zo is vrijdag vernomen bij het veilinghuis Sotheby’s.

‘Half gek, half briljant’ Jurassic Park-scenario dat afgewezen werd, blijkt pionierswerk

vr, 14/12/2018 - 21:23

In 2004 werd een gewaagd scenario voor de op hol geslagen dino’s van Jurassic Park - inclusief gewapende dinosoldaten - afgewezen. De gelijkenissen met Jurassic World zijn treffend.

Turkije legt uitspraak Europees Hof voor de Mensenrechten naast zich neer

vr, 14/12/2018 - 20:15

In Turkije blijft de oppositiepoliticus Selahattin Demirtas, die beschuldigd wordt van terreur, in voorlopige hechtenis. De rechtbank van Ankara negeert daarmee de uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), dat zijn vrijlating had aanbevolen.

Aanslag Straatsburg eist vierde dodelijk slachtoffer

vr, 14/12/2018 - 20:01

De aanslag op een kerstmarkt in het Franse Straatsburg heeft een vierde dodelijk slachtoffer geëist. Dat heeft het parket van Parijs vrijdag laten weten.

Zorgen voor Campenaerts: komt werelduurrecordpoging in het gedrang?

vr, 14/12/2018 - 19:55

Victor Campenaerts kampt met een knieblessure en moet voorlopig van de fiets blijven. De tijdrijder van Lotto-Soudal hervatte zijn trainingen op 30 oktober, enkele dagen later stootte hij zijn knie aan zijn stuur. “Een typische blessure voor veldrijders”, legt hij uit. “Maar ik maakte me niet meteen zorgen. Een renner heeft wel vaker een pijntje, ik legde er ijs op en een herstellende pleister, maar die blessure genas niet en uiteindelijk moest ik zelfs op stage met het BOIC (midden november) de training stop zetten.”

VN-gezant wil internationaal waarnemingsregime in Jemen

vr, 14/12/2018 - 19:45

VN-gezant voor Jemen Martin Griffiths heeft vrijdag bij de Veiligheidsraad van de volkerenorganisatie de oprichting ten spoedigste geëist van een ‘waarnemingregime’. Dat waarnemingsregime zou moeten toezien op de naleving van het akkoord dat donderdag is bereikt omtrent de haven van Hodeida waarlangs humanitaire hulp het land binnenkomt.

De Wever: ‘Ofwel gaat regering opnieuw besturen, ofwel zie ik geen uitweg’

vr, 14/12/2018 - 19:43

N-VA-voorzitter Bart De Wever wil premier Charles Michel (MR) alleen nog steunen als die doet wat hij zegt. Van vervroegde verkiezingen is hij duidelijk niet bang.

Pagina's