NieuwsLijn

35 miljard euro uitgegeven op Singles Day

Gezond & Psycho (De Standaard) - 56 min 35 sec geleden
Consumenten hebben naar aanleiding van Singles Day, het grootste shoppingevent ter ­wereld, in een dag tijd bijna 35 miljard euro uitgegeven bij ­webwinkel Alibaba.

China en Griekenland halen banden aan

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 6 min geleden
China en Griekenland willen economisch nog nauwer samenwerken. Dat heeft de ­Chinese president Xi Jinping, die op ­officieel bezoek in Griekenland is, gisteren bekend­gemaakt.

Dominique Leroy aan de slag als consultant

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 12 min geleden
De voormalige topvrouw van Proximus, Dominique Leroy, gaat aan de slag als ‘senior ­advisor’ bij het consultancy­bureau Bain & Company.

Meteen verrassing op ATP Finals: titelverdediger Alexander Zverev verslaat Rafael Nadal

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 11/11/2019 - 23:59

Alexander Zverev (ATP 7) is de ATP Finals in Londen (hard/9 miljoen dollar) gestart met een knappe zege. De 22-jarige Duitser klopte maandag in zijn eerste groepswedstrijd de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 1) in twee sets: 6-2 en 6-4. De partij duurde 1 uur en 25 minuten.

De trieste primeur van Bilzen: ‘Een grens is overschreden’

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 11/11/2019 - 23:05

In Bilzen is een gebouw in vlammen opgegaan dat als asielcentrum zou fungeren. ‘Mensen hebben het gevoel dat dit door hun strot is geramd.’

Dominique Leroy aan de slag als consultant bij Bain & Company

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 11/11/2019 - 22:26
De voormalige topvrouw van Proximus, Dominique Leroy, gaat aan de slag als ‘senior ­advisor’ bij het consultancy­bureau Bain & Company.

Joodse gemeenschap pleit voor bestuurlijke opsplitsing Kazerne Dossin

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 11/11/2019 - 20:46

Na het vertrek van algemeen directeur Christophe Busch klinkt de roep om de kazerne Dossin te splitsen steeds luider. Ook het Centraal Israëlitisch Consistorie van België en het Forum der Joodse Organisaties (FJO) pleit daarvoor.

Hamilton: 'Er is nog niemand kampioen geworden zonder een fantastisch team'

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 11/11/2019 - 20:37
Lewis Hamilton draagt zijn zesde wereldtitel op aan zijn team Mercedes. Het vergt volgens hem meer dan alleen maar een persoonlijke prestatie om zoiets te verwezenlijken.

183 eenden gestorven na actie van dierenrechtenactivisten Animal Resistance

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 11/11/2019 - 20:30

Door de actie van dierenrechtenactivisten van Animal Resistance in het bedrijf van een foie gras-producent in Bekegem, zijn 183 eenden gestorven. Dat zegt de eigenaar van het bedrijf Filip Callemeyn aan onze redactie. ‘De stress die deze zogenaamde dierenvrienden hebben veroorzaakt, is dodelijk.’

Delfine Persoon zet puntjes op de i: vijf maanden na diefstal van New York pakt ze wereldtitel in lagere gewichtsklasse

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 11/11/2019 - 20:27

Delfine Persoon (34) is back, met een nieuwe wereldtitel – eigenlijk had ze nooit wereldkampioene af mogen zijn, want vijf maanden geleden verloor ze onterecht in New York. In Oostende zette Persoon tegen de Nigeriaanse Helen ‘Iron Lady’ Joseph de puntjes op de i, noodgedwongen in een lagere gewichtscategorie.

Boekenbeurs lokt 3.000 bezoekers meer dan vorig jaar

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 11/11/2019 - 19:52

De Boekenbeurs in Antwerp Expo heeft dit jaar 123.658 bezoekers getrokken. Dat zijn er bijna drieduizend meer dan in 2018.

Rugblessure houdt Canadees Milos Raonic weg uit Madrid

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 11/11/2019 - 19:16

Milos Raonic (ATP 31) zal voor Canada niet deelnemen aan de eindfase van de Davis Cup, van 18 tot 24 november in Madrid. De 28-jarige Raonic, ex-nummer 3 van de wereld, sukkelt met de rug. Dat heeft de Canadese tennisbond maandag laten weten.

Veel levert optimisme van informateur Magnette nog niet op

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 11/11/2019 - 18:56
Informateur Paul Magnette (PS) is ‘een beetje optimistischer’ over de federale formatie. Veel levert dat nog niet op. Al zijn alle partijen het over één ding eens: de werkzaamheidsgraad moet omhoog.

Stefanos Tsitsipas opent met zege tegen Daniil Medvedev op ATP Finals

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 11/11/2019 - 17:26

Stefanos Tsitsipas (ATP 6) is goed begonnen aan de ATP Finals in Londen (9 miljoen dollar). De 21-jarige Griek klopte maandag de Rus Daniil Medvedev (ATP 4) in zijn eerste groepswedstrijd in twee sets: 7-6 (7/5) en 6-4. De partij duurde 1 uur en 43 minuten.

Treinverkeer Brussel loopt vanaf dinsdagochtend opnieuw normaal

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 11/11/2019 - 16:34

Het laatste deel van de moderniseringswerken aan de seininrichting van de zuidelijke inrit van het station van Brussel-Zuid is klaar. Dat is vernomen bij spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Vanaf dinsdagochtend zal het treinverkeer opnieuw normaal verlopen, bevestigt de NMBS.

Russische historicus opgepakt voor lugubere moord op oud-studente

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 11/11/2019 - 16:27

Rusland is in de ban van een even bizarre als lugubere moordzaak. In Sint-Petersburg is de prominente historicus en Napoleon-kenner Oleg Sokolov (63) gearresteerd nadat hij dronken uit een rivier was gered. In zijn rugzak zaten een wapen en de handen van een jonge vrouw.

Geen jetlag voor Mathieu van der Poel: wereldkampioen overklast in Niel andermaal de tegenstand

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 11/11/2019 - 15:52

Er stond ook in Niel geen maat op Mathieu van der Poel. Na iets meer dan twee rondes trok hij er in de Jaarmarktcross alleen vandoor, niemand zag hem nog terug. Van der Poel won met een ruime voorsprong voor Laurens Sweeck en volgt zo zichzelf op in Niel. De verrassende Thijs Aerts mag mee op het podium.

Tessa Wullaert wil meer spelen bij Manchester City: “Maar ik maak me geen zorgen, mijn contract loopt af”

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 11/11/2019 - 15:25

Bij de Red Flames knalt Tessa Wullaert als vanouds. Afgelopen weekend kwam ze uit Kroatië terug met een doelpunt en twee assists achter haar naam, waarmee ze haar totaal in deze kwalificatiecampagne aandikte tot vijf assists en één treffer, mooie cijfers na amper drie speeldagen. In Engeland loopt het allemaal wat minder: Manchester City draait niet en Wullaert valt er regelmatig uit de basiself.

‘Ik ben iets optimistischer dan vorige week’

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 11/11/2019 - 15:18

Negen partijen willen deelnemen aan een regering, één partij heeft aan informateur Paul Magnette laten weten alleen gedoogsteun te willen geven. Dat zei de PS-voorzitter op een persconferentie over de stand van zaken van zijn koninklijke missie.

Wereld herdenkt Wapenstilstand

Gezond & Psycho (De Standaard) - ma, 11/11/2019 - 15:10
In onder meer het Verenigd Koninkrijk, Sri Lanka, Frankrijk en Hongkong wordt het einde van de Eerste Wereldoorlog herdacht.

Pagina's