NieuwsLijn

Sadtopographies verzamelt de meest deprimerende plaatsen van Google maps

Gezond & Psycho (De Standaard) - zo, 07/04/2019 - 17:20

Wie in de Vortekoestraat of Oude Zak woont, kan het beamen: er zijn elegantere adressen te vinden. Toch kan het altijd erger, zo bewijst Instagrammer Sadtopographies. Hij zoekt de meest deprimerende plaatsnamen op, en verzamelt ze op zijn account. Van Disappointment Island tot Worthless Road: dit zijn de meest beklagenswaardige plaatsnamen op Google Maps.

Charleroi doet thuisreputatie eer aan

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 17 min geleden

AA Gent veerde na de rust op, maar deed niets met die wederopstanding. Charleroi profiteerde dan maar tijdens de gebruikelijke Mazzu-time.

‘Gesjoemel, corruptie, zwart geld,maar de mensen blijven toch komen’

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 17 min geleden

Zo prachtig de voetbalzomer en het WK waren, zo pijnlijk was het najaar met Operatie Schone Handen en Football Leaks. Wat doet dit met voetbalanalisten Peter Vandenbempt en Wesley Sonck?

‘Winnen is een must’

Gezond & Psycho (De Standaard) - 2 uur 17 min geleden

BMC is dood, leve CCC. In het Spaanse Denia stelde de radicaal vernieuwde ploeg rond Greg Van Avermaet (33) zich vrijdag voor. Een ploeg met ‘minder centen en minder goede coureurs’, beseft de kopman.

Euromillions Basket League. Derde zege op rij voor Bavcevic bij Spirou, Luik klopt Mechelen

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 14/12/2018 - 23:44

Nika Bavcevic heeft zijn start als coach van Charleroi niet gemist. Na een dubbele bekerzege knoopt Spirou onder zijn bewind ook in de competitie aan met de zege. Charleroi ging in Hasselt met 79-88 winnen op de elfde speeldag in de Euromillions Basketbal League. Luik klopt Kangoeroes Mechelen op eigen parket met 92-83.

Mars tegen Marrakech mag als 'statische betoging' doorgaan

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 14/12/2018 - 22:56
De organisatoren van de ‘Mars tegen Marrakech’, zondag in Brussel, mogen een ‘statische betoging’ houden op het Schumanplein. Dat heeft de Raad van State vrijdagavond beslist.

Charleroi duikt dankzij twee late goals tegen AA Gent top zes weer in

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 14/12/2018 - 22:35
Charleroi heeft het hem weer geflikt in ‘Mazzu-time’. Voor de zoveelste keer besliste het team van coach Felice Mazzu in de absolute slotfase een match. Dit keer was AA Gent het slachtoffer. Late goals van Victor Osimhen (86ste minuut) en Massimo Bruno (94ste minuut) bezorgden Charleroi een 2-0-zege die de ploeg voorbij Gent naar de zesde plaats in het klassement loodst.

Wall Street doet forse stap terug

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 14/12/2018 - 22:25

De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke minnen gesloten. Zorgen over de staat van de wereldeconomie kregen de overhand bij beleggers.

Krappe meerderheid voor coalitie Denderleeuw

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 14/12/2018 - 22:06

Twee maanden na de lokale verkiezingen is er een coalitieakkoord gesloten in het Oost-Vlaamse Denderleeuw. LvB, CD&V en Groen gaan samen in zee, bevestigt huidig burgemeester Jo Fonck van LvB. De drie partijen hebben een zeer krappe meerderheid van 14 op 27 zetels. Verkiezingswinnaar Vlaams Belang blijft op de oppositiebanken.

Originele uitgave van Marcel Proust onder de hamer voor recordbedrag

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 14/12/2018 - 21:33

De originele uitgave van ‘De kant van Swann’ (‘Du côté de chez Swann’) van de Franse schrijver Marcel Proust is vrijdag onder de hamer gegaan voor 1,51 miljoen euro. Dat is een wereldrecord voor een originele uitgave in het Frans, zo is vrijdag vernomen bij het veilinghuis Sotheby’s.

‘Half gek, half briljant’ Jurassic Park-scenario dat afgewezen werd, blijkt pionierswerk

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 14/12/2018 - 21:23

In 2004 werd een gewaagd scenario voor de op hol geslagen dino’s van Jurassic Park - inclusief gewapende dinosoldaten - afgewezen. De gelijkenissen met Jurassic World zijn treffend.

Turkije legt uitspraak Europees Hof voor de Mensenrechten naast zich neer

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 14/12/2018 - 20:15

In Turkije blijft de oppositiepoliticus Selahattin Demirtas, die beschuldigd wordt van terreur, in voorlopige hechtenis. De rechtbank van Ankara negeert daarmee de uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), dat zijn vrijlating had aanbevolen.

Aanslag Straatsburg eist vierde dodelijk slachtoffer

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 14/12/2018 - 20:01

De aanslag op een kerstmarkt in het Franse Straatsburg heeft een vierde dodelijk slachtoffer geëist. Dat heeft het parket van Parijs vrijdag laten weten.

Zorgen voor Campenaerts: komt werelduurrecordpoging in het gedrang?

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 14/12/2018 - 19:55

Victor Campenaerts kampt met een knieblessure en moet voorlopig van de fiets blijven. De tijdrijder van Lotto-Soudal hervatte zijn trainingen op 30 oktober, enkele dagen later stootte hij zijn knie aan zijn stuur. “Een typische blessure voor veldrijders”, legt hij uit. “Maar ik maakte me niet meteen zorgen. Een renner heeft wel vaker een pijntje, ik legde er ijs op en een herstellende pleister, maar die blessure genas niet en uiteindelijk moest ik zelfs op stage met het BOIC (midden november) de training stop zetten.”

VN-gezant wil internationaal waarnemingsregime in Jemen

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 14/12/2018 - 19:45

VN-gezant voor Jemen Martin Griffiths heeft vrijdag bij de Veiligheidsraad van de volkerenorganisatie de oprichting ten spoedigste geëist van een ‘waarnemingregime’. Dat waarnemingsregime zou moeten toezien op de naleving van het akkoord dat donderdag is bereikt omtrent de haven van Hodeida waarlangs humanitaire hulp het land binnenkomt.

De Wever: ‘Ofwel gaat regering opnieuw besturen, ofwel zie ik geen uitweg’

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 14/12/2018 - 19:43

N-VA-voorzitter Bart De Wever wil premier Charles Michel (MR) alleen nog steunen als die doet wat hij zegt. Van vervroegde verkiezingen is hij duidelijk niet bang.

Delegatie WADA krijgt inzage in lab Moskou

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 14/12/2018 - 19:13

Een delegatie van het Wereldantidopingbureau WADA reist maandag naar Moskou, waar het toegang krijgt tot de urinestalen en elektronische gegevens van Russische sporters die zijn opgeslagen door het laboratorium in de Russische hoofdstad. Dat was één van de voorwaarden waaraan het Russische antidopingbureau Rusada moest voldoen om de eerder afgenomen accreditatie terug te krijgen.

Vroegere Catalaanse regeringswoordvoerder na hongerstaking in ziekenboeg

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 14/12/2018 - 18:55

Twee weken na een hongerstaking voor onbepaalde tijd te zijn gestart, is de vroegere Catalaanse regeringswoordvoerder Jordi Turull van zijn cel naar de ziekenboeg overgebracht. Details over zijn toestand zijn vooralsnog niet bekend.

Bart Swings eenvoudig naar finale massastart op WB schaatsen Heerenveen

Gezond & Psycho (De Standaard) - vr, 14/12/2018 - 18:45

Bart Swings heeft zich vrijdag op de wereldbeker schaatsen in het Nederlandse Heerenveen makkelijk geplaatst voor de finale van de massastart. De 27-jarige Vlaams-Brabander, olympisch vicekampioen in de discipline, werd in zijn halve finale tweede.

Pagina's