NieuwsLijn

Sadtopographies verzamelt de meest deprimerende plaatsen van Google maps

Gezond & Psycho (De Standaard) - zo, 07/04/2019 - 17:20

Wie in de Vortekoestraat of Oude Zak woont, kan het beamen: er zijn elegantere adressen te vinden. Toch kan het altijd erger, zo bewijst Instagrammer Sadtopographies. Hij zoekt de meest deprimerende plaatsnamen op, en verzamelt ze op zijn account. Van Disappointment Island tot Worthless Road: dit zijn de meest beklagenswaardige plaatsnamen op Google Maps.

Eerst wat lichte neerslag, later opklaringen

Gezond & Psycho (De Standaard) - 40 min 36 sec geleden

Een zwakke regenzone trekt maandag van het noordwesten naar het zuidoosten van het land met veel bewolking en af en toe wat lichte neerslag.

Bonte gunt kartelpartner geen schepenmandaat

Gezond & Psycho (De Standaard) - 53 min 21 sec geleden

In Vilvoorde heeft SP.A-burgemeester Hans Bonte afgelopen nacht een klassieke tripartite op de been gebracht: hij ruilt N-VA dus in voor CD&V. Opvallend: voor zijn eigen kartelpartner Groen is er geen schepenmandaat voorzien, de partij beraadt zich over haar positie.

Politie zet mes in premies

Gezond & Psycho (De Standaard) - 1 uur 42 min geleden
Het controversiële premiestelsel bij de politie wordt afgebouwd. Nieuwe politierekruten krijgen vanaf volgend jaar minder toelagen, maar meer vast loon.

Minder zwangerschapsvergiftigingen en premature bevallingen door telemonitoring

Gezondheid.be - 8 uur 2 min geleden
Telemonitoring bij vrouwen met een risicozwangerschap zorgt voor een derde minder zwangerschapsvergiftigingen én vermindert de kans op een premature bevalling met de helft. Dat blijkt uit onderzoek aan de UHasselt waarbij zwangere vrouwen met een te hoge bloeddruk thuis dagelijks hun bloeddruk dagelijks moesten meten, die gegevens werden dan opgevolgd door het ziekenhuis.

1 op 3 Belgen heeft hoorproblemen. U ook?

Gezondheid.be - 8 uur 2 min geleden
Het gehoor gaat langzaam achteruit en vaak zonder dat u het merkt. Of toch? U zet de tv ietsje harder, u moet vaker uw gesprekspartners vragen om iets te herhalen. Test zelf makkelijk uw gehoor dankzij de online hoortest. Achteraf krijgt u een gedetailleerd verslag, gratis en helemaal vrijblijvend.

Handleiding voor hippe mama’s

Gezondheid.be - 8 uur 2 min geleden
Je herinnert je vast nog het moment waarop je dacht: ‘Ik word later een véél hippere moeder dan mijn eigen mama.’ Ondertussen is later aangebroken en heeft je coolness net zoals je stevige borsten het hazenpad gekozen. Daarom delen we graag deze handleiding voor hippe mama’s

Elise Mertens stijgt naar plek 13 op nieuwe WTA-ranking

Gezond & Psycho (De Standaard) - zo, 21/10/2018 - 23:56

Elise Mertens klimt zondag op de nieuwe WTA-ranking van de zestiende naar de dertiende plaats. Kirsten Flipkens keert terug in de top vijftig.

Zestiende finales van Darts Players Championship 22 in Barnsley zijn eindstation voor de Belgen

Gezond & Psycho (De Standaard) - zo, 21/10/2018 - 23:53

Kim Huybrechts (PDC 18), Ronny Huybrechts (PDC 48) en Davy Van Baelen (PDC 124) zijn zondag niet verder geraakt dan de zestiende finales op het Players Championship 22 dartstoernooi, dat plaatsvond in het Engelse Barnsley.

Racing smeert Léopold forfaitnederlaag aan in Ukkelse hockeyderby

Gezond & Psycho (De Standaard) - zo, 21/10/2018 - 23:48

Racing heeft zondag op de achtste speeldag in de hockeycompetitie de Ukkelse derby tegen Léopold gewonnen met 5-0. Waterloo zet zijn foutloos parcours verder na een 1-6 overwinning op bezoek bij Beerschot.

Jelle Geens geeft op in WB triatlon van Salinas na een val

Gezond & Psycho (De Standaard) - zo, 21/10/2018 - 23:46

Jelle Geens heeft zondag de finish niet gehaald in de Wereldbekermanche triatlon van Salinas in Ecuador. Tijdens het fietsen kwam de Antwerpenaar ten val, waarna hij de strijd staakte. Bij de vrouwen eindigde Valérie Barthelemy op de 37e plaats.

Ferrari stelt titelfeestje van Lewis Hamilton uit

Gezond & Psycho (De Standaard) - zo, 21/10/2018 - 23:44
Ferrari heeft met de overwinning van Kimi Raikkonen en de vierde plaats van Sebastian Vettel het titelfeestje van Mercedes en Lewis Hamilton uitgesteld. De Brit kan ten vroegste binnen een week in Mexico zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1 veroveren.

Minstens 22 doden bij treinramp in Taiwan

Gezond & Psycho (De Standaard) - zo, 21/10/2018 - 22:23

Bij een treinramp in het oosten van Taiwan zijn zondag minstens 22 mensen omgekomen. Er zijn ook 171 gewonden.

PS en PTB delen klappen uit in rondje schaduwboksen

Gezond & Psycho (De Standaard) - zo, 21/10/2018 - 22:07

Er zit nog niet meteen een rood-rode coalitie aan te komen in Charleroi. En ook niet in andere steden en gemeenten waar de PS een absolute meerderheid heeft en gesprekken voert met de PTB. De verwijten vliegen over en weer.

IJskoude douche voor Zulte Waregem: Charleroi dient Essevee achtste nederlaag op een rij toe

Gezond & Psycho (De Standaard) - zo, 21/10/2018 - 22:06

Na zeven nederlagen op een rij leek Zulte Waregem op het veld van Charleroi eindelijk op weg naar puntenwinst. In minuut 83 schoot Hamdi Harbaoui zijn ploeg op een 2-1 voorsprong met een héérlijke treffer, maar Charleroi ging vervolgens nog op en over Essevee. De winning goal van Osimhen viel pas in de 95e (!) minuut. Een nieuwe en zware opdoffer voor Zulte Waregem, dat zijn 8e nederlaag op een rij slikt.

Hamilton nog geen wereldkampioen: Raikkönen stelt Brits feestje nog even uit

Gezond & Psycho (De Standaard) - zo, 21/10/2018 - 22:03

Lewis Hamilton moet zijn feestje nog even uitstellen. De Brit kon in de Verenigde Staten voor de 5e keer wereldkampioen worden, maar eindigde uiteindelijk pas derde. Concurrent Sebastian Vettel zag zijn zegekansen al vroeg in rook opgaan, maar knokte terug naar een vierde plek. Daardoor moet Hamilton nog even wachten. De zege was voor Kimi Raikkönen. De Fin van Ferrari hield een sterke Max Verstappen af.

Enige nieuwe Vlaamse priester ingewijd in Mechelen

Gezond & Psycho (De Standaard) - zo, 21/10/2018 - 21:38

In de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen heeft kardinaal Jozef De Kesel zondag Elia Cantaert tot priester gewijd. De 28-jarige uit Nieuwerkerken bij Aalst is de enige nieuwe priester in Vlaanderen dit jaar.

Waalse regering overweegt opschorting wapenleveringen Saudi-Arabië

Gezond & Psycho (De Standaard) - zo, 21/10/2018 - 21:04

De wapenleveringen van FN Herstal aan Saudi-Arabië liggen opnieuw gevoelig, nu het land erkent dat het journalist Jamal Khashoggi heeft gedood.

Jonge parachutiste zwaargewond na misgelopen sprong

Gezond & Psycho (De Standaard) - zo, 21/10/2018 - 20:43

In Temploux is een parachutiste zondag aan het eind van de middag zwaargewond geraakt, zo meldt het parket van Namen.

Saudi-Arabië noemt dood journalist ‘enorme vergissing’

Gezond & Psycho (De Standaard) - zo, 21/10/2018 - 20:17

Na internationale negatieve reacties op de verklaringen van Saudi-Arabië over de dood van journalist Jamal Khashoggi is nu de Saudische minister van Buitenlandse Zaken het veld ingestuurd om een soort mea culpa te slaan.

Pagina's